Η Kia έδωσε περισσότερες φωτογραφίες του νέου Kia Pro_Cee’d, της τρίπορτης έκδοσης του νέου Cee’d, το οποίο θα παρουσιαστεί αύριο στην έκθεση του Παρισιού. Το τρίθυρο μοντέλο συμπληρώνει την γκάμα του νέου Cee’d (πεντάπορτο hatchback και Sportwagon) και σε σχέση με την πεντάπορτη έκδοση, βλέπουμε ότι διαθέτει επιθετική σχεδίαση με κεκλιμένη γραμμή οροφής, έντονα φτερά, χαμηλότερη σπορ ανάρτηση, νέους προφυλακτήρες, διαφορετικά φωτιστικά σώματα, και νέους προβολείς ομίχλης με χρωμιομένες λεπτομέρειες. Επίσης διαθέτει το σύστημα Flex Steer το οποίο θα έχει τρεις λειτουργίες (Comfort, Normal και Sport).

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι περιορισμένες και εντοπίζονται στον νέο χρωματισμό των επενδύσεων και των καθισμάτων. Στον πρόσθετο εξοπλισμό βλέπουμε ότι διαθέτει μια μεγάλη γυάλινη πανοραμική οροφή.

Από μηχανικής πλευράς θα φορά τους κινητήρες της πεντάπορτης έκδοσης καθώς και τον νέο 1.200αρη T-GDI turbo κινητήρα βενζίνης απόδοσης μεταξύ 120 και 130 ίππων. Θα υπάρχει γρήγορη Turbo έκδοση η οποία θα φορά τον 1.600αρη turbo κινητήρα του Veloster Turbo, ο οποίος θα αποδίδει κοντά στα 200 άλογα. Θα πατά πάνω σε 18άρες ζάντες αλουμινίου και θα φορά σπορ, χαμηλότερη ανάρτηση.

Η γρήγορη έκδοση θα παρουσιαστεί μέσα στο 2013 και θα τεθεί απέναντι από τα υπόλοιπα hothatch της κατηγορίας του όπως το VW Golf GTI, Opel Astra OPC, Leon Cupra, Ford Focus ST κτλ. Οι πωλήσεις του νέου Kia Pro_Cee’d θα ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 με την κατασκευή του να γίνεται στην Σλοβακία.

[Πηγή: Kia]