Η Porsche παρουσίασε στο Παρίσι την πρωτότυπη Panamera Sport Turismo και το buzz που είχε στον κόσμο ήταν μεγάλο. Η Porsche άκουσε πολλά θετικά σχόλια για το μοντέλο που τώρα εξετάζει να περάσει στη παραγωγή.

Μιλώντας στο Autonews, o Bernhard Maier, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Porsche, δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό το αυτοκίνητο να περάσει στη παραγωγή. Θα το πάνε πρώτα σε εκθέσεις στη Κίνα και στην Αμερική, ώστε να δούνε και εκεί τι εντυπώσεις θα αφήσει και αν ακούσει και από εκεί θετικά σχόλια, τότε είναι σίγουρο ότι θα βγει στην αγορά.

Το πρωτότυπο μηχανικά φορά έναν plug-in υβριδικό κινητήρα συνολικής απόδοσης 416 ίππων με την αμιγώς ηλεκτρική του αυτονομία να ανέρχεται στα 30 χλμ/ώρα με ταχύτητα έως 130 χλμ/ώρα. Έχει μέση κατανάλωση 3,5 λίτρα/100 χλμ και μόλις 82 γρ/χλμ εκπομπές CO2.

To ηλεκτρικό σύστημα προέρχεται από τις Panamera S Hybrid και Cayenne S Hybrid και αποτελείται από έναν 3,0-λιτρο V6 κινητήρα απόδοσης 333 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 70 kW (95 ίππων). Συνολικά αποδίδει 416 άλογα με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα, μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με τις μπαταρίες του για 30 χλμ, ενώ αυτές φορτίζουν μέσα σε 2,5 ώρες.

O Theophilus Chin έχει πάντως ήδη ετοιμάζει μια rendering φωτογραφία από το πως θα μπορούσε να μοιάζει η έκδοση παραγωγής.

[Πηγή: Autonews, Theophilus Chin]