Η Opel έχει ανακοινώσει ότι η ανοικτή έκδοση του Astra, θα ονομάζεται Cascada και τώρα το βρετανικό Autocar δηλώνει ότι αυτό θα φορά τον νέο turbo 1.600άρη SIDI τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 200 ίππων.

Ο κινητήρας διαθέτει σύστημα Start/Stop και είναι τεχνολογίας SIDI ECOTEC (Spark Ignition Direct Injection) και θα προσφέρεται σε αρκετές εκδόσεις, με την entry-level να αποδίδει 170 άλογα με 279 Nm ροπής, με τη κορυφαία να αποδίδει 200 άλογα στις 4.700 σ.α.λ με 300 Nm ροπής από τις 1.700 σ.α.λ. Σε σχέση με τον απερχόμενο turbo 1.600άρη κινητήρα, τόσο η κατανάλωση όσο και οι εκπομπές CO2 είναι μειωμένες κατά 13%.

Η παραγωγή του κινητήρα θα ξεκινήσει στα τέλη του 2012 στο εργοστάσιο της Opel στη πόλη Szentgotthardt της Ουγγαρίας και λεπτομέρειες για τις άλλες δύο οικογένειες κινητήρων θα γίνουν γνωστές μέσα στους επόμενους μήνες.

Σε ότι αφορά το Cascada, θα διαθέτει πλέον μαλακή ηλεκτρονική υφασμάτινη οροφή και η κατασκευή του θα γίνεται στο εργοστάσιο του Gliwice της Πολωνίας με τις πωλήσεις του να ξεκινούν από το 2013. Η ονομασία του προέρχεται από την Ισπανική λέξη που σημαίνει καταρράκτης και η οροφή του ανοιγοκλείνει με το πάτημα ενός κουμπιού, με ταχύτητες έως 50 χλμ/ώρα.

Έχει μήκος 4,70 μέτρα και θα μπορεί να μεταφέρει με άνεση 4 επιβάτες. Μηχανικά θα φορά την ίδια γκάμα κινητήρων με τις υπόλοιπες εκδόσεις του Astra. Το Opel Astra Cabriolet θα διαθέτει το ίδιο σασί με αυτό που χρησιμοποιεί το Astra GTC, με HiPerStrut ανάρτηση και φαρδύτερα μετατρόχια σε σχέση με την 5-πορτη έκδοση. Η παρουσίαση του θα γίνει στις αρχές του 2013.

[Πηγή: Autocar]