H Porsche ανακοίνωσε την  Cayenne Turbo S, η οποία αποδίδει 550 άλογα με 750 Nm ροπής. Έχει μέση κατανάλωση 11,5 λίτρα/100 χλμ και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,5 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 283 χλμ/ώρα.

Στον στάνταρ εξοπλισμό διαθέτει την αερανάρτηση με το σύστημα PASM, το σύστημα Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC), το οποίο μειώνει τις κλήσεις στις στροφές, βελτιώνοντας τη ποιότητα κύλισης και την άνεση, το Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) το οποίο βελτιώνει την πρόσφυση και προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία σε όλες τις συνθήκες οδήγησης καθώς και με το πακέτο Sport Chrono.

Στιλιστικά διαθέτει μεγάλες εισαγωγές αέρα, σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα, ζάντες 21″, καθώς και μαύρα σήματα. Στο εσωτερικό υπάρχουν δίχρωμες δερμάτινες επενδύσεις σε αποχρώσεις κόκκινου/μαύρου και μαύρου/μπεζ, καθώς και carbon διακοσμητικά.

Στη Γερμανία οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2013 με αρχική τιμή 151.702 ευρώ.

[Πηγή: Porsche]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Νέο κορυφαίο μοντέλο της σειράς Cayenne

Ένα σπορ αυτοκίνητο με μορφή SUV: Cayenne Turbo S με 550 ίππους

Στουτγάρδη. Το νέο Cayenne Turbo S καταλαμβάνει την κορυφαία θέση στη σειρά των μοντέλων SUV της Porsche, με την ισχύ του κινητήρα του που φτάνει τους 550 ίππους. Με το σύνθετο ενεργό σασί του, το κορυφαίο αυτό σπορ αυτοκίνητο με μορφή SUV έχει να επιδείξει οδηγικές επιδόσεις που ξεπερνούν αυτές πολλών σπορ αυτοκινήτων. Όλες οι βασικές ιδιότητες του Cayenne, όπως οι ευέλικτες δυνατότητες εκτός δρόμου, η υψηλή ποιότητα κύλισης και η εξαιρετική ελκτική ισχύς, έχουν διατηρηθεί χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Η κατανάλωση καυσίμου (NEDC), με τιμή 11,5 λίτρα ανά 100 χλμ., είναι ίδια με αυτήν του Cayenne Turbo, γεγονός που καθιστά το νέο Cayenne Turbo S περισσότερο αποδοτικό σε σχέση με την ισχύ του κινητήρα του. Το νέο μοντέλο Turbo S διαθέτει 50 ίππους περισσότερους από το Cayenne Turbo, καθώς και ροπή που έχει αυξηθεί από τα 700 Nm στα 750 Nm, τιμές τις οποίες μεταφράζει σε ταχύτερη επιτάχυνση και υψηλότερη τελική ταχύτητα. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα διαρκεί μόλις 4,5 δευτερόλεπτα (-0,2 δευτερόλεπτα), ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 283 χλμ./ώρα (+5 χλμ./ώρα).

Η διαμόρφωση του Cayenne Turbo S έχει γίνει μεθοδικά, με στόχο τις μέγιστες επιδόσεις στην οδήγηση. Έτσι, διαθέτει όλα τα σχετικά συστήματα ελέγχου στο βασικό του εξοπλισμό. Από το Cayenne Turbo έχει πάρει το συνδυασμό της αερανάρτησης με το σύστημα ενεργούς απόσβεσης PASM. Στη συνέχεια, διαθέτει το Σύστημα Δυναμικού Ελέγχου Πλαισίου (Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC), το οποίο σχεδόν εκμηδενίζει τις κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές, βελτιώνοντας έτσι εξίσου την ευελιξία και την άνεση. Το σύστημα κατανομής ροπής Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus), το οποίο επίσης ανήκει στο βασικό εξοπλισμό, κατανέμει τη ροπή στους πίσω τροχούς μαζί με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω μπλοκέ διαφορικό, βελτιώνοντας την πρόσφυση και παρέχοντας έτσι μεγαλύτερη ευελιξία σε όλες τις συνθήκες οδήγησης. Το νέο Cayenne Turbo S διαθέτει επίσης το πακέτο εξοπλισμού Sport Chrono στο βασικό του εξοπλισμό.

Ο εξωτερικός και πρόσθετος εξοπλισμός του Cayenne Turbo S ανταποκρίνεται στις υψηλές προδιαγραφές ενός κορυφαίου μοντέλου. Διάφορα εξωτερικά χαρακτηριστικά, όπως οι σχάρες των εισαγωγών αέρα, τα περιβλήματα των προβολέων και τμήματα των καθρεπτών, είναι σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα. Οι ζάντες 21 ιντσών 911 Turbo II με έγχρωμα λογότυπα Porsche σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για το Cayenne Turbo S – οι εσωτερικές τους επιφάνειες είναι βαμμένες με γυαλιστερό μαύρο χρώμα.

Οι σχεδιαστές της Porsche δημιούργησαν πακέτα εξοπλισμού με δίχρωμες δερμάτινες επενδύσεις σε νέα χρώματα και σχέδια χρωμάτων, ειδικά για το νέο Cayenne Turbo S. Αυτά τα στοιχεία εξοπλισμού του εσωτερικού διατίθενται σε χρωματικούς συνδυασμούς μαύρου/κόκκινου carrera ή μαύρου/μπεζ luxor. Οι δίχρωμες δερμάτινες επενδύσεις που διατίθενται αποκλειστικά για το νέο κορυφαίο μοντέλο επεκτάθηκαν με την προσθήκη διακοσμητικών ραφών στα χρώματα που δημιουργούν αντίθεση, το κόκκινο carrera και το μπεζ luxor. To πακέτο εσωτερικού Carbon συμπληρώνει τις δερμάτινες επενδύσεις και τονίζει τον εξελιγμένο χαρακτήρα του οχήματος και των υλικών.

Οι παραδόσεις του Cayenne Turbo S θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2013 με αρχική τιμή στη Γερμανία τις 151.702 ευρώ

[/learn_more]