Stewart: Ο Vettel δεν είναι ακόμα μεγάλος οδηγός

Σχετικά άρθρα

Σίγουρα, ο Sebastian Vettel ανήκει στους κορυφαίους οδηγούς τού πλανήτη και της Formula 1. Όμως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Γερμανός δεν υστερεί λίγο σε σχέση με τους Fernando Alonso και Lewis Hamilton, μιας και οι δυο τους είναι οι δύο καλύτεροι οδηγοί του αθλήματος. Ανάμεσά τους, είμαι κι εγώ, αλλά και ο Sir Jackie Stewart, ο οποίος πιστεύει ότι ο 25χρονος δεν έχει γίνει ακόμα μεγάλος οδηγός, καθώς ό,τι έχει πετύχει, τ’ οφείλει στο μονοθέσιό του.

Αν έχεις το ταχύτερο μονοθέσιο, είναι σχετικά εύκολο να κερδίσεις το πρωτάθλημα. Για να δείξεις πραγματικά ότι είσαι ένας από τους καλύτερους, θα πρέπει να το κάνεις όταν δεν έχεις το καλύτερο αυτοκίνητο. Σέβομαι πάρα πολύ τον Sebastian, αλλά δε θα είχε πετύχει αυτά που έχει κάνει, δίχως τον Adrian Newey.

Ο Σκοτσέζος δηλώνει οπαδός τού Πρωταθλητή, και υπογραμμίζει ότι δε θα πρέπει να φύγει από τη Red Bull, παρόλο που κάποια άλλη ομάδα μπορεί να του προσφέρει περισσότερα χρήματα.

Είμαι μεγάλος οπαδός τού Vettel. Κυριάρχησε πλήρως στην Κορέα, και οδήγησε πολύ ώριμα. Ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός. Τώρα, είναι φαβορί για τον τίτλο, και ο Alonso είναι αυτός που κυνηγά. Με τον Adrian Newey επί κεφαλής, η Red Bull έχει ανακάμψει από ένα αργό ξεκίνημα της σεζόν, και τώρα, έχουν τον καλύτερο εξοπλισμό.

Νομίζω ότι είναι πρόωρο να λέμε για τον αν θα πάει στη Ferrari το 2014. Θα είναι τρελός αν φύγει τώρα από τη Red Bull. Ξέρω ότι θα υπάρξει διαφορά του βασικού μισθού, αλλά είναι σε θέση που μπορεί να κερδίζει Grands Prix. Έχει κερδίσει 25 αγώνες και μπορεί να με ισοφαρίσει (ο Stewart έχει 27 νίκες) πριν από το τέλος της σεζόν, αλλά είναι μόνο 25 ετών κι έχει ακόμα χρόνια μπροστά του.


[Πηγή: BBC Sport | Photo Copyright: Clive Rose/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...