Μικρότερο το επόμενο Mitsubishi Lancer, ο CEO της Mitsubishi Γαλλίας, λέει τον Υπουργό Βιομηχανικής Ανάκαμψης “ηλίθιο και καθυστερημένο”

Σχετικά άρθρα

O Osamu Masuko, πρόεδρος της Mitsubishi, σε πρόσφατες δηλώσεις του στο Αυστραλέζικο The Motor Report ανέφερε ότι η επόμενη γενιά του Lancer θα είναι μικρότερη από τη τωρινή, αφού στόχος της Ιαπωνικής εταιρίας είναι το αυτοκίνητο να έχει διαφορετική κατεύθυνση, από αυτή που ακολουθεί η συντριπτική πλειοψηφία των άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ο Masuko δήλωσε ότι το νέο Lancer θα έχει διαστάσεις ανάμεσα σε αυτές της τωρινής και της προηγούμενης γενιάς. Η απόφαση αυτή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Ξεκινώντας από τα θετικά, σίγουρα το μοντέλο θα είναι ελαφρύτερο, ίσως σημαντικά ελαφρύτερο από τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας αλλά στα αρνητικά πρέπει να υπολογιστεί ότι δεν θα διαθέτει τόσο άνετο εσωτερικό.

Στις σχετικές ειδήσεις, ο πρόεδρος της Mitsubishi Γαλλίας, Jean-Claude Debard, χαρακτήρισε ως “ηλίθιο, καθυστερημένο και χρίζει ψυχικής θεραπείας” τον Γάλλο Υπουργό Βιομηχανικής Ανάκαμψης, Arnaud Montebourg, επειδή “καταστρέφει τη ζωή των οδηγών”.

Ο λόγος που εξόργισε τον Debard είναι η πολιτική που θέλησε να περάσει ο Montebourg σχετικά με προώθηση Γαλλικών αυτοκινήτων με μικρές εκπομπές CO2 και να αποθαρρύνει τη χρήση αυτοκινήτων με υψηλές εκπομπές CO2 άλλων κατασκευαστών.

Το θέμα έγινε μεγάλο στη Γαλλία και έτσι ο Montebourg παραιτήθηκε με την Mitsubishi να ζητά συγγνώμη για τις δηλώσεις του CEO της.

[Πηγή: The Motor Report, The Telegraph, La Provence]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Mitsubishi ASX facelift

Δεν πέρασαν παρά μόλις 19 μήνες από τότε που η Mitsubishi παρουσίασε τη νέα γενιά του ASX και κυκλοφόρησε ήδη την ανανεωμένη έκδοση του...

Mitsubishi: Nέο προωθητικό πρόγραμμα Diamond Bonus Deals

Η Mitsubishi στην Ελλάδα παρουσιάζει το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals", προσφέροντας δύο σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν άμεσα ένα ολοκαίνουργιο...

ΗΠΑ: Νέα πρότυπα εκπομπών ρύπων

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ οριστικοποίησε τους νέους πιο αυστηρούς κανόνες εκπομπών, που στοχεύουν ώστε έως το 2032 οι μέσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου να...

Nissan και Mitsubishi διερευνούν μελλοντικές υπηρεσίες κινητικότητας και ενέργειας

Η Nissan και η Mitsubishi υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την διερεύνηση μιας νέας κοινής πρωτοβουλίας σε υπηρεσίες κινητικότητας επόμενης γενιάς και υπηρεσίες σχετικές με...