Δια στόματος Sergio Marchionne, η Chrysler διαψεύδει τις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και καιρό περί παραγωγής μοντέλων της Jeep, επί κινεζικού εδάφους. Ο Marchionne δήλωσε ότι τα μοντέλα της Jeep κατασκευάζονται και θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται στην Αμερική, χαρακτηρίζοντας ως ανακριβείς τις τελευταίες φήμες περί κατασκευής τους στη Κίνα.

Η φήμη ανέφερε ότι η Chrysler έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Guangzhou Automobile Group, εταίρο της στη Κίνα, ώστε να κατασκευάζει εκεί 140.000 μοντέλα της Jeep, τα οποία θα πωλούνται τόσο στη τοπική αγορά, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, χωρίς να επηρεάζει τη παραγωγή των εργοστασίων της Jeep στην Αμερική.

Η Jeep έχει βάλει ως στόχο να πουλά 500.000 αυτοκίνητα εκτός Αμερικής, τριπλάσια από όσα πούλησε το 2009. Τα μοντέλα της Jeep στη Κίνα πάνε πολύ καλά, αφού το 2011, πουλήθηκαν 22.294 αυτοκίνητα της Jeep στη Κίνα, με την Jeep να θέλει να αυξήσει τον αριθμό αυτό φέτος, αφού μέχρι το τέλος του έτους, θα ανοίξει επιπλέον 40 αντιπροσωπείες, με τον αριθμό αυτών να αγγίζει τις 150 σε όλη την επικράτεια.

[Πηγή: Bloomberg]