Teaser Photo: Lamborghini Aventador Roadster

Σχετικά άρθρα

Σημείωσε την ημέρα. 12 Νοεμβρίου 2012. Τότε η Lamborghini, θα παρουσιάσει την Aventador Roadster στο Μαϊάμι σε μια ειδική εκδήλωση στους VIP πελάτες της, προτού την πάει στο Los Angeles ώστε αυτή να κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στις 28 Νοεμβρίου, στα εγκαίνια της έκθεσης.

Η ανοικτή Aventador θα διαθέτει μια αφαιρούμενη, δύο τμημάτων, οροφή κατασκευασμένη από carbon. Η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία, αφού η Lamborghini δεν χρειάζεται να αλλάξει το πίσω τμήμα της κλειστής Aventador, και έτσι κέρδισε χρόνο, αλλά και κόστος ανάπτυξης και παραγωγής. Το αν θα μπορείς την οροφή να την κουβαλάς μαζί σου στο αυτοκίνητο ή να την αφήνεις σπίτι, είναι κάτι που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί.

Μηχανικά η ανοικτή Aventador θα φορά τον ίδιο V12 κινητήρα που θα αποδίδει 700 άλογα με 690 Nm ροπής. Η κίνηση θα μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του 7-ταχυτου αυτόματου κιβωτίου ISR. Το βάρος της ίσως αυξηθεί λόγο του μηχανισμού της οροφής ενώ θα έχει μέση κατανάλωση 18 λίτρα/100 χλμ. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 2.9 δευτ. με τελική ταχύτητα 350 χλμ/ώρα.

Υ.Γ: Στη φωτογραφία αναφέρονται 691 άλογα, αλλά είναι σύμφωνα με τον αμερικανικό τρόπο μέτρησης ιπποδύναμης. Στην Ευρώπη, η ονομαστική της ιπποδύναμη θα ανέρχεται στα 700 άλογα.

[Πηγή: Teamspeed]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτή η μπλε Lamborghini Countach LPI 800-4 πωλείται για 3,3 εκατ. δολάρια

Το καλοκαίρι του 2021 η Lamborghini γιόρτασε τα 50στα γενέθλια της Countach παρουσιάζοντας τη σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού της supercar, με τις παραδόσεις της...

Δες μια twin-turbo Lamborghini Huracan να πιάνει τα 363 χλμ/ώρα στην Autobahn

Αυτή η Lamborghini Huracan Performance έχει αποκτήσει διπλά turbo, με τον V10 5,2-λίτρων κινητήρα να αποδίδει 1.250 άλογα με 1.100 Nm ροπής και όπως...
Autoblog.gr