Η Mercedes-Benz θα παρουσιάσει την CLA στην έκθεση του Detroit στα μέσα Ιανουαρίου. Την sedan-coupe έκδοση της A-Class την έχουμε δει χωρίς ίχνος καμουφλάζ κατά τη διάρκεια επίσημης φωτογράφησης στην Ιρλανδία, και σε σχέση με το πρωτότυπο Mercedes Concept Style Coupe, έχει χάσει όλα εκείνα τα φουτουριστικά στοιχεία.

Το μικρό τετραθέσιο coupe, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Mercedes στη πόλη Kecskemet στην Ουγγαρία. Θα κατασκευάζεται πάνω στην πλατφόρμα MFA, στην ίδια δηλαδή που έχει χρησιμοποιηθεί και στις νέες A-Class και B-Class. Στο ίδιο εργοστάσιο κατασκευάζεται και η νέα B-Class καθώς και το επόμενα μικρά αυτοκίνητα της.

Από πλευράς κινητήρων θα φορά τους ίδιους με αυτούς φοράνε οι νέες Α και B-Class και έτσι θα συναντάμε έναν 1.600αρη απόδοσης 115 ίππων και 156 ίππων και έναν 2.0-λιτρο απόδοσης 211 ίππων, ενώ θα υπάρχει και AMG έκδοση με τον 2.0-λιτρο turbo κινητήρα να αποδίδει 340 άλογα. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων θα βρίσκεται ένας 1.800αρης απόδοσης 109 και 136 ίππων.

Η κίνηση θα μεταφέρεται στον μπροστά άξονα, αλλά θα υπάρχει διαθέσιμο και σύστημα τετρακίνησης. Σε ότι αφορά τα κιβώτια ταχυτήτων θα υπάρχει ένα 6-τάχυτο μηχανικό αλλά και το 7-τάχυτο 7G-DCT διπλού συμπλέκτη.

[Πηγή: Autocar]