Η ανταγωνιστικότητα της Mercedes αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά για τη νέα σεζόν. Ο Niki Lauda έχει δηλώσει πως η W04 θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό και νέο μονοθέσιο· ο Nico Rosberg πιστεύει πως η ομάδα θα είναι καλύτερη το 2013, ύστερα από αλλαγές και προσθήκες τεχνικών που έγιναν φέτος· ο Norbert Haug έχει πει ότι έχουν πληρώσει την έλλειψη εξέλιξης εντός της σεζόν· ο Ross Brawn ελπίζει να σχεδιάσουν ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, το οποίο θα δώσει ευκαιρίες για νίκη στους Lewis Hamilton και Nico Rosberg.

Ο Hamilton θέτει από τώρα τους στόχους του για τη νέα σεζόν· σύμφωνα με τον Βρετανό, τερματισμοί στις 3 πρώτες θέσεις θα πρέπει να είναι ο κύριος στόχος, ενώ, γι’ άλλη μια φορά, υπερασπίζεται την επιλογή του να υπογράψει με τη Mercedes.

Ο καθένας πρέπει να κάνει μία αλλαγή. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι μεγαλώνεις, κάνεις κάτι διαφορετικό και να μάθεις να επικοινωνείς με νέους ανθρώπους. Ξέρω τι κάνω. Όλοι πρέπει να ρισκάρουμε στη ζωή. Ο στόχος για την επόμενη χρονιά είναι να τερματίζουμε στο βάθρο.

Φυσικά και περιέχει ρίσκο η απόφαση του “Billion Dollar Man”, και μάλιστα μεγάλο. Αν δεν είναι ούτε το 2013 ανταγωνιστική η Mercedes, μένει να δούμε αν και πόση υπομονή θα κάνει ο Πρωταθλητής του 2008. Ξέρει ότι μπορεί να γυρίσει όποτε θελήσει στη McLaren, όμως είναι και οι κανονισμοί τού 2014, και μπορεί να ποντάρει σ’ αυτούς. Όπως και να ‘χει, θα δούμε τι θα συμβεί.


[Πηγή: GPUpdate | Photo Copyright: Glenn Dunbar/LAT Photographic /Vodafone McLaren Mercedes]