Τιμή ευκαιρίας για ένα Audi 90 με 1.100 ίππους

Σχετικά άρθρα

Είδαμε τη προηγούμενη εβδομάδα τις εκπληκτικές εκκινήσεις που κάνει ένα βελτιωμένο Audi 200 Quattro εξαιτίας του launch control του και τώρα βλέπουμε πάλι ένα άλλο Audi από τη δεκαετία του ’80 να είναι ένα εξαιρετικά γρήγορο sedan.

To συγκεκριμένο πράσινο Audi 90 του 1985 είναι διάσημο στη Νορβηγία και ως Jonus και είναι αρκετά πειραγμένο ώστε να αποδίδει 1.100 άλογα. Το μπλοκ του κινητήρα είναι ένα 2.5 λίτρων πεντακύλινδρο TDI (πιο ισχυρά μπλοκ τα diesel) υπερκυβισμένο στα 2.6 λίτρα με όλα τα σωθικά του (πιστόνια, κύλινδροι, βαλβιδες, turbo κλπ) να ανήκουν στη high-end aftermarket αγορά. Με τη πίεση του turbo στα 3.1 bar και με τη χρήση Nitro φτάνει στα προαναφερθεντα άλογα και γράφει χρόνους για το 400άρι στα ψηλά 8άρια, με τα 0-100 να έρχονται σε λιγότερα από 2 δευτερόλεπτα.

Για τη πραγματοποίηση τέτοιων χρόνων φυσικά η μετάδοση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς με το σύστημα quattro της εταιρίας με τα ημιαξόνια να προέρχονται από Ford Sierra Cosworth.

Φυσικά το εσωτερικό του έχουν τοποθετηθεί νέα καθίσματα, roll cage, ζώνες τεσσάρων σημείων, νέα φρένα, αλεξίπτωτο και η λίστα συνεχίζεται με πολλά ακόμα.

O ιδιοκτήτης του το έχει βάλει σε αγγελία και ζητάει  239,000 Νορβηγικές κορώνες, περίπου €31,500 με τη σημερινή ισοτιμία.

[Πηγή: Finn Car]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...