Video: Η one-off Lamborghini Countach του Mario Andretti

Σχετικά άρθρα

Το πρωί είδαμε μια ελληνική (πιθανότατα ρέπλικα) Lamborghini Countach που είναι προς πώληση σε ελληνικό site. Τώρα θα δούμε μια αυθεντική Countach και μάλιστα με διάσημο πρώην κάτοχο.

Από το κατώφλι του εργοστάσιο της εταιρίας στη Sant’Agata πέρασαν 2.042 αυτοκίνητα κατά της διάρκεια της παραγωγής της από το 1974 έως 1990. Το 1985 ο κινητήρας βελτιώθηκε και πίσω από τη πλάτη του οδηγού βρίσκεται ένας V12 5.2-λίτρων κινητήρας με τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο, εξού και η ονομασία της 5000QV (quattrovalvole).

Αν και τα 2.042 αυτοκίνητα το καθιστούν ως ένα σπάνιο αυτοκίνητο, ακόμα πιο σπάνια ήταν φυσικά η one-off Countach Quattrovalvole που έφτιαξε, η εταιρία με έδρα τη Μπολόνια, ειδικά για τον θρύλο των αγώνων Mario Andretti το 1987.

Ένας συλλέκτης γνωστός για την αγάπη του στις Lamborghini, ο Allan Lambo, ήταν αρκετά τυχερός και αγόρασε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο από έναν άλλο συλλέκτη που την είχε στη κατοχή για σχεδόν δύο δεκαετίες.

Σύμφωνα με το video που θα δεις παρακάτω, ο Allan έστειλε την Countach στην Evans Automotive στην Αμερική και ολική ανακατασκευή με το αποτέλεσμα να είναι το λιγότερο εντυπωσιακό.

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lamborghini Huracan STJ: The Last Dance

Η Lamborghini παρουσίασε σήμερα την Huracan STJ, με την ειδική αυτή έκδοση να βάζει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το μοντέλο, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2014,...

13χρονος κατέστρεψε μια Lamborghini Huracan

Το βράδυ της Δευτέρας 25 Μαρτίου, μια Lamborghini Huracan Evo κατέληξε σε ένα χαντάκι στο Βανκούβερ και σύμφωνα με την αστυνομία ο οδηγός ήταν...

Ο διάδοχος της Lamborghini Huracan θα ονομαστεί Temerario

Η Lamborghini προχώρησε στη κατοχύρωση του ονόματος Temerario, με το όνομα να αναμένεται να χρησιμοποιείται στο διάδοχο μοντέλο της Huracan. Το νέο ιταλικό supercar...