Το πρωί είδαμε μια ελληνική (πιθανότατα ρέπλικα) Lamborghini Countach που είναι προς πώληση σε ελληνικό site. Τώρα θα δούμε μια αυθεντική Countach και μάλιστα με διάσημο πρώην κάτοχο.

Από το κατώφλι του εργοστάσιο της εταιρίας στη Sant’Agata πέρασαν 2.042 αυτοκίνητα κατά της διάρκεια της παραγωγής της από το 1974 έως 1990. Το 1985 ο κινητήρας βελτιώθηκε και πίσω από τη πλάτη του οδηγού βρίσκεται ένας V12 5.2-λίτρων κινητήρας με τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο, εξού και η ονομασία της 5000QV (quattrovalvole).

Αν και τα 2.042 αυτοκίνητα το καθιστούν ως ένα σπάνιο αυτοκίνητο, ακόμα πιο σπάνια ήταν φυσικά η one-off Countach Quattrovalvole που έφτιαξε, η εταιρία με έδρα τη Μπολόνια, ειδικά για τον θρύλο των αγώνων Mario Andretti το 1987.

Ένας συλλέκτης γνωστός για την αγάπη του στις Lamborghini, ο Allan Lambo, ήταν αρκετά τυχερός και αγόρασε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο από έναν άλλο συλλέκτη που την είχε στη κατοχή για σχεδόν δύο δεκαετίες.

Σύμφωνα με το video που θα δεις παρακάτω, ο Allan έστειλε την Countach στην Evans Automotive στην Αμερική και ολική ανακατασκευή με το αποτέλεσμα να είναι το λιγότερο εντυπωσιακό.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P_9Tj9C0xqY

[Πηγή: YouTube]