Η Fiat και η Chrysler υπέγραψαν πλαίσιο για την επέκταση της συνεργασίας τους στην Κίνα με την GAC

Σχετικά άρθρα

GAC E-jet concept (1)

Η Fiat και η Guangzhou Automobile Group Co., Ltd. (GAC Group) υπέγραψαν συμφωνία–πλαίσιο για την επέκταση της συνεργασίας τους στην παραγωγή και πώληση επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα.

Η συμφωνία υπογράφηκε στα κεντρικά γραφεία της Chrysler στο Auburn Hills, Michigan, στις Η.Π.Α. από τον κο Zeng Qinghong, Γενικό Διευθυντή του GAC Group και τον κο Mike Manley, Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού της Fiat S.p.A. και Πρόεδρο, CEO της μάρκας Jeep για την Chrysler Group LLC.

Σύμφωνα με την συμφωνία – πλαίσιο, η κοινοπραξία μεταξύ των GAC, Fiat και Chrysler , η οποία παράγει σήμερα το Fiat Viaggio και διανέμει εισαγόμενα μοντέλα όπως το Fiat 500, το Freemont και το Bravo στην Κίνα, θα επεκτείνει τη δραστηριότητά της, ώστε να καταστεί δυνατή στα επόμενα χρόνια η εγχώρια παραγωγή μόνο για τις ανάγκες της κινεζικής αγοράς περισσότερων μοντέλων της γκάμας Fiat, με σκοπό την εισαγωγή τους στην κινεζική αγορά. Μετά τη μάρκα Fiat, προγραμματίζεται η εγχώρια παραγωγή και διανομή της μάρκας Jeep του Chrysler Group από την κοινοπραξία GAC – Fiat (παραγωγή στην Κίνα μόνο για τις ανάγκες της κινεζικής αγοράς).

Παράλληλα η GAC στο Detroit παρουσίασε το E-Jet Concept. Στιλιστικά φαίνεται ότι διαθέτει επιρροές από την Mercedes-Benz CLA, και έχει μήκος 4.570 mm, πλάτος 1.790 mm, ύψος 1.490 mm και μεταξόνιο 2.620 mm. Ζυγίζει 1.550 κιλά και μηχανικά φορά τον plug-in υβριδικό 4-κύλινδρο κινητήρα 1.000 κ.εκ απόδοσης 60 ίππων με 82 Nm ροπής. Οι ηλεκτροκινητήρα του αποδίδει 95 kW (127 άλογα) με τα 0-50 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 4,5 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 160 χλμ/ώρα.

Έχει ηλεκτρική αυτονομία 100 χλμ ενώ η συνολική του αυτονομία αγγίζει τα 600 χλμ με μέση κατανάλωση 1,9 λίτρα/100 χλμ.

[Πηγή: Fiat]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η Fiat Group Automobiles S.p.A., η Chrysler Group International LLC και η GAC Group υπογράφουν συμφωνία – πλαίσιο για την επέκταση της συνεργασίας τους στην Κίνα

Η Fiat Group Automobiles S.p.A., η Chrysler Group International LLC και η Guangzhou Automobile Group Co., Ltd. (GAC Group) υπέγραψαν συμφωνία–πλαίσιο για την επέκταση της συνεργασίας τους στην παραγωγή και πώληση επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα.

Η συμφωνία υπογράφηκε στα κεντρικά γραφεία της Chrysler στο Auburn Hills, Michigan, στις Η.Π.Α. από τον κο Zeng Qinghong, Γενικό Διευθυντή του GAC Group και τον κο Mike Manley, Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή (Chief Operating Officer) για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού της Fiat S.p.A. και Πρόεδρο, CEO της μάρκας Jeep για την Chrysler Group LLC.

Σύμφωνα με την συμφωνία – πλαίσιο, η κοινοπραξία μεταξύ των GAC, Fiat και Chrysler Group International, η οποία παράγει σήμερα το Fiat Viaggio και διανέμει εισαγόμενα μοντέλα όπως το Fiat 500, το Freemont και το Bravo στην Κίνα, θα επεκτείνει τη δραστηριότητά της, ώστε να καταστεί δυνατή στα επόμενα χρόνια η εγχώρια παραγωγή μόνο για τις ανάγκες της κινεζικής αγοράς περισσότερων μοντέλων της γκάμας Fiat, με σκοπό την εισαγωγή τους στην κινεζική αγορά. Μετά τη μάρκα Fiat, προγραμματίζεται η εγχώρια παραγωγή και διανομή της μάρκας Jeep του Chrysler Group από την κοινοπραξία GAC – Fiat (παραγωγή στην Κίνα μόνο για τις ανάγκες της κινεζικής αγοράς).

“Σε συνέχεια του επιτυχημένου λανσαρίσματος τον περασμένο Σεπτέμβριο του Fiat Viaggio, που ήταν και το πρώτο προϊόν της κοινοπραξίας μας, αυτή η συμφωνία είναι άλλο ένα ορόσημο της συνεργασίας μας με τη Fiat και τον Όμιλο Chrysler Group. Αναμφισβήτητα δημιουργεί τη βάση, ώστε η κοινοπραξία μας να επιτύχει πολύ φιλόδοξους στόχους στην κινεζική αγορά’’, δήλωσε ο κος Zeng Qinghong, Γενικός Διευθυντής του GAC Group.

“Το 2012 ήταν ένα πολύ δημιουργικό έτος για εμάς. Κερδίσαμε πολύ θετικές κριτικές στην Κίνα για το Fiat Viaggio. Ταυτόχρονα, η μάρκα Jeep πέτυχε ένα διαχρονικό ρεκόρ πωλήσεων τόσο στην Κίνα, όσο και παγκόσμια, γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους’’, είπε ο κος Mike Manley, Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής (Chief Operating Officer) για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού της Fiat S.p.A. και Πρόεδρος και CEO της μάρκας Jeep για την Chrysler Group LLC. “Η επέκταση της συμφωνίας με τους συνεργάτες μας στην GAC, θα μας δώσει την ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο το δυναμικό των μαρκών της Fiat και του Ομίλου Chrysler Group στην Κίνα.’’

Λίγες πληροφορίες για την GAC Fiat Automobiles Co., Ltd.

Η GAC Fiat Automobiles Cο. LTD. (GAC Fiat), ιδρύθηκε στις 9 Μαρτίου 2010 με κοινή επένδυση των Guangzhou Automobile Group Co., Ltd. (GAC) και της Fiat Group Automobiles S.p.A. (FGA) σε ποσοστό 50:50 με αρχική επένδυση 5 δισεκατομμύρια Γουάν και εγκεκριμένο κεφάλαιο 1,8 δισεκατομμύριο Γουάν. Η εταιρία εδρεύει στην οικονομική και τεχνική αναπτυξιακή ζώνη της Changsha, και καλύπτει περιοχή μεγαλύτερη από 700.000 τ.μ. Δραστηριοποιείται κυρίως με την έρευνα και ανάπτυξη, την παραγωγή, πώληση και παροχή υπηρεσιών after sales για οχήματα, κινητήρες και ανταλλακτικά. Το εργοστάσιο θα έχει ετήσια δυναμικότητα παραγωγής 140.000 οχημάτων στη Φάση 1 και ετήσια δυναμικότητα παραγωγής 250.000-300.000 οχημάτων στην Φάση 2. Τώρα παράγει το Fiat Viaggio και τον κινητήρα 1.4 T-jet, και πωλεί το τοπικά παραγόμενο Fiat Viaggio αλλά και τα εισαγόμενα Fiat Bravo, 500 και Fiat Freemont. Το εργοστάσιο παρέχει άμεσα και έμμεσα εργασία σε 3.000 άτομα. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ πατήστε εδώ www.gacfiatauto.com.

Item
E-JET
Unit
Vehicle Parameters
Overall Size
4570×1790×1490
mm
Wheelbase
2620
mm
Curb Weight
1550
kg
Acceleration Time
≤4.5
s
Gradeability
32
%
Maximum Speed
≥160
km/h
Pure Electric Drive Range
≥100
km
Fuel Consumption
1.9
L/100km
Power Consumption
11.8
kWh/100km
Range Extender
Engine
Type
Longitudinal L-4
Displacement
1
L
Peak Power
45/5600
kW/(r/min)
Maximum Torque
82/3400
N·m/(r/min)
Generator
Type
PMSM
Peak Power
30
kW
Maximum Speed
7000
r/min
Cooling
Liquid-Cooling
Drive Motor System
Motor
ype
PMSM
Peak Power
95
kW
Maximum Torque
228
N.m
Maximum Speed
12000
r/min
Cooling
Liquid-Cooling
Battery System
Type
Li-Ion Battery
Energy
13
kWh
Nominal Voltage
350
V

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...

Ανάκληση 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300

Η Stellantis ανακαλεί 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300 για πρόβλημα παρόμοιο με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata. Αιτία της ανάκλησης είναι το γεγονός πως...

Ανάκληση για 38.164 Chrysler, Jeep και Ram

Η Stellantis προχωρά στην ανάκληση 38.164 αυτοκινήτων της Chrysler, Jeep και Ram στις ΗΠΑ επειδή ενδέχεται η μονάδα ελέγχου της κολόνας τιμονιού να έχει...

Η Fiat εξετάζει να προσθέσει υβριδική έκδοση στο 500e

Τα σημάδια της επιβράδυνσης της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ολοένα και πληθαίνουν, κάτι που φέρνει πολλές εταιρίες στην επανεξέταση της στρατηγικής τους και την...