BMW M8 το 2016 με 600 άλογα

Σχετικά άρθρα

2016-BMW-M8

Η BMW έχει δώσει το πράσινο φως ώστε να περάσει το νέο της supercar, το οποίο θα ονομαστεί M8. Σύμφωνα με τον επικεφαλή του τμήματος Μ της BMW, Friedrich Nitschke, το μοντέλο αναπτύσσεται ώστε να εορταστούν τα 100στα γενέθλια της BMW.

Θα χρησιμοποιεί το carbon/αλουμινένιο σασί του i8, το οποίο θα τροποποιηθεί καταλλήλως ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τον V8 (πιθανότατα) twin-turbo 4.0-λίτρων βενζινοκινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει 600 άλογα. Θα διαθέτει σύστημα Start/Stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει κοντά στα 3 δευτερόλεπτα ενώ θα έχει τελική ταχύτητα 322 χλμ/ώρα.

Ο κινητήρας θα είναι ασφαλώς τοποθετημένος στο κέντρο και το supercar θα έχει μικρό βάρος λόγω της εκτενής χρήσης carbon, αλουμινίου, μαγνησίου και πλαστικού στο υπόλοιπο σώμα του. Συνολικά δεν θα ζυγίζει περισσότερο από 1.250 κιλά, κάνοντας το έτσι ελαφρύτερο από τους ανταγωνιστές του.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό ένα πρωτότυπο του αυτοκινήτου είναι πιθανό να το δούμε κάποια στιγμή μέσα στο 2014, με την έκδοση παραγωγής να παρουσιάζεται μέσα στο 2015, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν από το 2016. Θα είναι διαθέσιμο και σε ανοικτή, cabrio, έκδοση ενώ αναμένεται να κοστολογηθεί κοντά στις 250.000 ευρώ στη Γερμανία.

[Πηγή: CAR]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...