Παραμένει ρεαλιστής για το 2013 ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

Lewis Hamilton

Η χθεσινή μέρα στη Βαρκελώνη ήταν θετική για τον Lewis Hamilton και τη Mercedes. Οι μηχανικοί της γερμανικής ομάδας πήραν δεδομένα από 121 γύρους ή 563 χιλιόμετρα, με το πρόγραμμά τους να είναι επικεντρωμένο στις διαφορετικές ρυθμίσεις στην W04, με τους Γερμανούς να δοκιμάζουν διατάξεις στις εξατμίσεις, για να βρουν ποια είναι η πιο αποδοτική. Αυτό έγινε κυρίως με τη σκληρή γόμα, ενώ το απόγευμα ο Hamilton δοκίμασε διάφορες ρυθμίσεις, έχοντας τη μέση γόμα των Pirelli.

Ο καλύτερος χρόνος ήρθε σ’ ένα stint 8 χρονομετρημένων γύρων, με τη σκληρή γόμα, λίγο πριν από τη διακοπή για το μεσημεριανό διάλειμμα. Ο Βρετανός, Παγκόσμιος Πρωταθλητής τού 2008, συνεχίζει να κρατά χαμηλούς στόχους για το 2013, γιατί γνωρίζει καλά ότι ο τεράστιος ανταγωνισμός απαιτεί ένα πολύ γρήγορο μονοθέσιο, και είναι νωρίς για να γνωρίζει την ανταγωνιστικότητα της W04.

Δεν έχουμε κάποιες αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο, αλλά, σίγουρα, έχουμε κάνει βήματα προόδου στην κατανόηση των ρυθμίσεων και των ελαστικών. Ο ρεαλιστικός στόχος είναι να τερματίζουμε σε αγώνες και να παίρνουμε βαθμούς. Έχω πολλή δουλειά να κάνω, αλλά έχω μια σπουδαία ομάδα ανθρώπων πίσω μου που δουλεύουν. Είμαι σίγουρος ότι δουλεύουν σκληρά όλα τα χρόνια, αλλά είδα κατευθείαν φανταστική αποφασιστικότητα και προσπάθεια, κι ελπίζω όλη αυτή η σκληρή δουλειά ν’ αποδώσει.

Το 2013 θα είναι μία από τις δυσκολότερες χρονιές για τον “Billion Dollar Man”, γιατί, εκτός από το ό,τι θα πρέπει να δίνει το 100% σε κάθε Grand Prix, είναι υποχρεωμένος να βοηθά και στην εξέλιξη του μονοθεσίου του, εξηγώντας στους μηχανικούς του τη συμπεριφορά του, οι οποίοι με τη σειρά τους θα πρέπει να εργάζονται πυρετωδώς σε καθημερινή βάση, διότι γνωρίζουν ότι, σ’ έναν τέτοιον ανταγωνισμό, για να έρθεις μπροστά, θα πρέπει έχεις όσο το δυνατόν καλύτερο ρυθμό εξέλιξης, κάνοντας τα λιγότερα δυνατά λάθη με την κατανόηση των αναβαθμίσεων.

[Πηγή: ESPN F1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα