Raikkonen: Έχουμε τους ανθρώπους για τον τίτλο, αλλά τα λεφτά είναι σημαντικός παράγοντας

Σχετικά άρθρα

2013 Australian Grand Prix - Sunday

Ο Kimi Raikkonen δε σκέφτεται ακόμα το αν θα είναι ένας από τους πραγματικούς διεκδικητές τού φετινού τίτλου, ωστόσο το πρωτάθλημα, μετά από μία τέτοια εμφάνιση στη Μελβούρνη, δεν μπορεί να μη βρίσκεται έστω και στο πίσω μέρος του μυαλού του, διότι μας έχει αποδείξει ότι είναι ένας κορυφαίος οδηγός, πέρα από μοναδικός χαρακτήρας. Ο οδηγός της Lotus ξέρει ότι οι άνθρωποι στο Enstone είναι ικανοί για πολλά, αλλά ο Φινλανδός δε γνωρίζει αν ο μικρότερος προϋπολογισμός είναι ικανός να του επιτρέψει να φτάσει στον δεύτερο του τίτλο.

Είμαι σίγουρος ότι έχουμε τους ανθρώπους και όλα τα εργαλεία. Τα χρήματα, όμως, είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Σίγουρα, δεν έχουμε τον ίδιο προϋπολογισμό με τη Ferrari, τη Red Bull ή τη Mercedes, αλλά δείξαμε πέρυσι ότι τα πήγαμε αρκετά με τα χρήματα και ό,τι είχαμε.

Η Lotus έχει μερικούς πολλοί αξιόλογους τεχνικούς, μεταξύ των οποίων είναι και ο Τεχνικός Διευθυντής της, James Allison, ο οποίος είναι ένας πολύ ικανός και ευφυής τεχνικός. Σίγουρα, τα χρήματα είναι σημαντικά στη Formula 1, αλλά η Lotus νομίζω πως μπορεί να βελτιώνει την E21 και χωρίς τους τεράστιους προϋπολογισμούς των κορυφαίων ομάδων, ενώ και η ίδια δεν έχει μικρό προϋπολογισμό.

Ο “Iceman” ίσως να υπονοεί και το γεγονός ότι οι ομάδες θα πρέπει ν’ ασχοληθούν και με τα μονοθέσια του 2014, κάτι που απαιτεί χρήμα, για να μπορείς να εξελίξεις και τα δύο μονοθέσια, αλλά την αναλογία των χρημάτων και των εργατοωρών, καθώς και τη χρονική περίοδο που το 2014 θα γίνει προτεραιότητα για την κάθε ομάδα θα παίξει κι αυτό τον ρόλο του για την κατάληξη του φετινού πρωταθλήματος.

[Πηγή: GMM | Photo Copyright: Andrew Ferraro/Lotus F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...