Τα LED-matrix φωτιστικά σώματα του Audi A8 απαγορεύτηκαν από την Αμερική

Σχετικά άρθρα

Audi A8 4.2 FSI quattro /Detail

Η Audi δεν θα μπορεί να προσφέρει τα νέα LED-matrix φωτιστικά σώματα στο A8 στην Αμερική, μιας και αυτό απαγορεύεται από έναν 45 ετών νόμο! Τα συγκεκριμένα φωτιστικά σώματα, μπορούν να δουν γύρω από γωνίες, φωτίζοντας τες περισσότερο, χωρίς τον κίνδυνο να τυφλώνουν τους οδηγούς από το απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας.

Τα νέα σώματα θα είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη μέσα στους επόμενους μήνες, αλλά στην Αμερική, λόγω ενός νόμου το 1968, απαγορεύονται. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παλεύουν να αλλάξουν τον νόμο αυτό, παρότι ο οργανισμός NHTSA δεν δηλώνει σίγουρος ότι τα LED φωτιστικά σώματα μπορούν να βελτιώσουν την ασφάλεια. Ο νόμος αναφέρει ότι η μεγάλη και η μεσαία σκάλα των φωτιστικών σωμάτων, πρέπει να ρυθμίζονται από τον οδηγό, και όχι αυτόματα όπως τα νέα φωτιστικά σώματα της Audi.

Τα φωτιστικά σώματα της Audi διαθέτουν LED λυχνίες οι οποίες συνδυάζονται με αισθητήρες και κάμερες, που κατευθύνουν τις λυχνίες, δημιουργώντας έτσι σκιές ώστε να μην τυφλώνουν τους οδηγούς από το απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας.

[Πηγή: Bloomberg]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...

Το Audi R8 είναι επισήμως νεκρό

Από τον Οκτώβριο του 2022, η Audi έχει ανακοινώσει την ολοκλήρωση της παραγωγής του R8, παρουσιάζοντας -τότε- τη V10 GT RWD έκδοση του, ενώ...