Video: Ο Stirling Moss λέει ότι οι γυναίκες δεν μπορούν στη Formula 1

Σχετικά άρθρα

Sir Stirling Moss on Chelsea AutoLegends

O sir Stirling Moss, ο Βρετανός ζωντανός θρύλος σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε ότι οι γυναίκες δεν έχουν την “διανοητική ικανότητα” ώστε να κερδίσουν αγώνες της Formula 1, παρότι έχουν τη σωματική δύναμη να χειριστούν τα μονοθέσια της Formula 1. Στο ραδιόφωνο του BBC Radio 5, o sir Moss δήλωσε:

Πιστεύω ότι έχουν τη δύναμη, αλλά δεν ξέρω αν έχουν τη ψυχική ικανότητα να αγωνιστούν σκληρά, τροχό με τροχό. Το ψυχολογικό στρες νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο για μια γυναίκα, και θεωρώ ότι δεν έχουν την ικανότητα να κερδίσουν έναν αγώνα της Formula 1.

Μόλις 5 γυναίκες έχουν τρέξει στη Formula 1 με την Susie Wolff να δηλώνει:

Διαφωνώ πλήρως μαζί του. Δεν πρόκειται να δειλιάσω ακούγοντάς τον. Έχω μεγάλο σεβασμό στο πρόσωπο του και το τι έχει πετύχει, αλλά νομίζω ότι είμαστε σε μια διαφορετική γενιά. Για τον Moss, θεωρείται απίστευτο το γεγονός μια γυναίκα να οδηγεί ένα μονοθέσιο της Formula 1. Τις ημέρες που έτρεχε αυτός, κάθε φορά που έμπαιναν στα μονοθέσιο έθεταν τη ζωή τους σε κίνδυνο, αλλά σήμερα, τα μονοθέσια της Formula 1, είναι πιο προηγμένα από ποτέ.

Η τελευταία γυναίκα που έτρεξε στη Formula 1 ήταν η Ιταλίδα Lella Lombardi, η οποία είχε τρέξει σε 12 αγώνες μεταξύ του 1974 και το 1976. Το 1958, η Maria Teresa de Filippis έγινε η πρώτη γυναίκα που έτρεξε στη Formula 1, ενώ άλλες τρεις γυναίκες συμμετείχαν στη Formula 1, οι Divina Galica, Desire Wilson και Giovanna Amati, με τη τελευταία να τρέχει για λογαριασμό της Brabham το 1992.

[Πηγή: The Telegraph]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...