Η Volvo δεν θα βγάλει τον ανταγωνιστή των A8, 7-Series και S-Class

Σχετικά άρθρα

Volvo Concept You

Ο CEO της Volvo, Hakan Samuelsson, από τη Σανγκάη δήλωσε πως η εταιρία του δεν έχει να κερδίσει τίποτα με το να βγάλει στην αγορά ένα μεγάλο sedan αυτοκίνητο το οποίο θα βρισκόταν απέναντι από τα Audi A8, BMW 7-Series και Mercerces S-Class.

To 2011 η Volvo είχε παρουσιάσει τα πρωτότυπα Universe και You και μερικοί άνθρωποι είχαν αρχίσει να ονειρεύονται ένα μεγάλο sedan από τους Σουηδούς, παρά τις δηλώσεις του πρώην CEO της Volvo, Stefan Jacoby. O Samuelsson από τη Σανγκάη δήλωσε χαρακτηριστικά:

Δεν έχουμε απολύτως καμία φιλοδοξία να βγάλουμε στην αγορά ένα τέτοιο αυτοκίνητο αφού θεωρώ ότι δεν ταιριάζει στην εικόνα της μάρκας μας.

Πίσω από τις λέξεις του Samuelsson κρύβονται δύο πράγματα. Αρχικά, η αδυναμία της Volvo να υποστηρίζει μεγάλους V8 και V12 κινητήρες που είναι απαραίτητοι για ένα τέτοιο μοντέλο, αλλά και το γεγονός ότι η Volvo εστιάζει στη νέα πλατφόρμα SPA και στους νέους τετρακύλινδρους κινητήρες της.

O CEO εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Volvo θα πιάσει τον στόχο των 200.000 πωλήσεων στη Κίνα έως το 2014, την ώρα που το 2012 η Volvo πούλησε μόλις 42.000 αυτοκίνητα, -11% σε σχέση με το 2011. Πραγματικά είναι απορίας άξιο το πως η Volvo θα καταφέρει να πιάσει τον στόχο αυτόν που έχει θέσει.

Απώτερος στόχος της Volvo είναι να πουλά 800.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως έως το 2018. Το 2012 πούλησε 421.951 αυτοκίνητα, -6.1% σε σχέση με όσα είχε πουλήσει το 2011. Έχουν οι Σουηδοί κάποιον άσσο στο μανίκι ή σε λίγα χρόνια θα αναθεωρήσουν προς τα κάτω τα νούμερα αυτά; Ο χρόνος θα το δείξει.

[Πηγή: Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Heico Sportiv βελτιώνει το Volvo EX30

O γερμανικός βελτιωτικός οίκος Heico Sportiv παρουσίασε το οπτικό πακέτο αναβάθμισης για το Volvo EX30, το οποίο αποτελείται από αεροδυναμικά ένθετα στους εμπρός και...

Οριστικό τέλος του diesel για τη Volvo, μετά από 45 χρόνια

Η Volvo τελείωσε με τους diesel κινητήρες. Η 45χρονη σχέση της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας με το εν λόγω καύσιμο -το οποίο αντιπροσώπευε το ήμισυ των...

Επίσημο: Κοινοπραξία Renault και Volvo για ηλεκτρικά βαν

Στα μέσα του περσινού καλοκαιριού, ο Όμιλος της Renault και ο αντίστοιχος της Geely ίδρυσαν κοινοπραξία για την ανάπτυξη υβριδικών και κινητήρων εσωτερικής καύσης. Επιπλέον,...

Η Volvo μειώνει το μερίδιο της στην Polestar

Η Volvo ανακοίνωσε πως σκοπεύει να διανείμει στους μετόχους της το 62,7% του μεριδίου της στην Polestar Automotive Holding, αξίας 9,5 δισεκατομμυρίων κορωνών (850...