H McLaren P13 θα βασίζεται πάνω σε carbon σασί και τον κινητήρα της MP4-12C

Σχετικά άρθρα

mclaren-is-working-on-a-smaller-version-of-the-p1-56826_1

Το ότι η McLaren έχει ανακοινώσει ότι θα παρουσιάζει κάθε χρόνο και ένα νέο μοντέλο είναι κάτι που το γνωρίζουμε αρκετό καιρό καθώς στα πλαίσια του προγράμματος των Άγγλων ότι θα ξοδέψουν 1 δις δολάρια ώστε να προσθέσουν νέα μοντέλα στη γκάμα τους που εκτός από την P1, και ο Paul MacKenzie της McLaren ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2015 θα παρουσιάσουν το entry-level αυτοκίνητο τους, την οποία ξέρουμε ως Ρ13.

Το P13 θα είναι το τρίτο μοντέλο και φθηνότερο αυτοκίνητο της McLaren. Θα τοποθετηθεί κάτω από την MP4-12C και θα μοιράζεται αρκετά μέρη από τα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρίας. Αυτό σημαίνει ότι θα κατασκευαστεί και αυτή στο carbon μονοκόκ σασί, καθώς επίσης θα φοράει τον γνωστό turbo 3.8-λίτρων V8 κινητήρα αλλά με χαμηλότερη ιπποδύναμη κοντά στους 500 ίππους. Ο λόγος είναι ότι η McLaren έχει δοκιμάσει την αντοχή του συγκεκριμένου σασί και έτσι θα γλιτώσει και χρόνο αλλά και χρήμα. Θα τεθεί απέναντι από την κατηγορία της Porsche 911 Turbo και του Audi R8 V10.

Ο Antony Sheriff, CEO της McLaren δηλώνει ότι τα αυτοκίνητα θα είναι “πραγματικά McLaren”, θα είναι κατασκευασμένα με βάση το carbon και θα έχουν τις καλύτερες επιδόσεις τόσο σε επίπεδου χειρισμού όσο και σε επίπεδο επιδόσεων από όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας.

[Πηγή: Autoweek.nl]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...