Το νέο supercar της Audi θα είναι πολύ ιδιαίτερο

Σχετικά άρθρα

Audi R18 TDI Hybrid LMP1 test car

Για ακόμη μια φορά, ο Wolfgang Dürheimer, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Audi, βγάζει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες σχετικά με το νέο diesel-ηλεκτρικό supercar που ετοιμάζουν. Ο Dürheimer ανέφερε πως το αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι “πολύ ιδιαίτερο” έτσι ώστε να μαρτυρεί τις νίκες που έχουν πάρει στον 24-ωρο αγώνα του Le Mans.

Το αυτοκίνητο μέχρι σήμερα είναι γνωστό με τις κωδικές ονομασίες R10 και Scorpion και παρότι δεν έχει πάρει ακόμη το πράσινο φως από το διοικητικό συμβούλιο του VW Group, τα μεγάλα κεφάλια του ομίλου θέλουν να το δουν στη παραγωγή. Στην Audi υπάρχουν σήμερα συζητήσεις για το είδος της τεχνολογίας που θα διαθέτει το supercar αλλά και το πόσα αυτοκίνητα πρέπει να βγουν στην αγορά, ώστε να το καταστήσουν βιώσιμο ως προϊόν.

Τι κινητήρα και πάνω σε πια πλατφόρμα θα κατασκευαστεί ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί, αφού η αρχική ιδέα ενός diesel-υβριδικού κινητήρα, προερχόμενος από το αγωνιστικό R18 E-tron quattro, δεν φαίνεται πως είναι αρκετά δημοφιλής στις αγοράς της Βορείου Αμερικής και της Κίνας.

O Dürheimer μαζί με τον επικεφαλή του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Porsche, Wolfgang Hatz, δήλωσε πως το supercar της Audi ίσως θα μπορούσε να δανειστεί τον κινητήρα της Porsche 918 Spyder. Τέλος ο Franciscus Van Meel, CEO της quattro GmbH σε δικές του δηλώσεις για το νέο supercar της Audi, είπε πως αν όντως τους ζητηθεί να το βγάλουν στη παραγωγή, τότε στόχος του θα είναι να κατασκευάσουν το απόλυτο supercar, το οποίο θα είναι εντελώς διαφορετικό από το R8.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...