Η Daimler επιβεβαίωσε πως μιλά με την Aston Martin, παραιτείται ο CEO της Aston Martin

Σχετικά άρθρα

Aston Martin Vanquish 2013

Ο Silke Walter, εκπρόσωπος της Daimler, επιβεβαίωσε πως η εταιρία του έχει ξεκινήσει τις συνομιλίες με την Aston Martin, για μια ενδεχόμενη συνεργασία. O Walter ανέφερε ότι πως οι δύο εταιρίες γνωρίζουν και σέβονται η μία την άλλη, και ακόμη δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση.

Οι δύο εταιρίες συνδέονται πλέον λόγω της Investindustrial, η οποία εκτός του ότι κατέχει μετοχές στην AMG, κατέχει και το 37,5% των μετοχών της Aston Martin. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Investindustrial, Andrea Bonomi, η εταιρία του μιλά με την Daimler, αλλά και με άλλους κατασκευαστές, ώστε να υπάρξει μεταξύ τους συμφωνία για κοινή ανάπτυξη κινητήρων και ηλεκτρικών μερών.

Συνέχισε λέγοντας ότι θα επενδύσει 600 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια στην Aston Martin ενώ έχει ως στόχο να διατηρήσει το 37,5% των μετοχών της Aston Martin τουλάχιστον για 10 χρόνια. Ο χρόνος αυτός είναι αρκετός ώστε να ανοικοδομηθεί η μάρκα, ώστε πουλώντας τις μετοχές μετά, η εταιρία του να αποκομίσει κέρδος.

Στις σχετικές ειδήσεις, φαίνεται πως ο CEO της Aston Martin, Ulrich Bez, αναμένεται να παραιτηθεί από τη θέση του μέσα στο 2013, και να λάβει έναν “πιο πρεσβευτικό ρόλο”. Εκπρόσωπος της Aston Martin αρνήθηκε να δηλώσει το παραμικρό για το θέμα, αν και οι φήμες θέλουν τον νέο CEO της Aston Martin να ανακοινώνεται εντός των επόμενων μηνών.

Ο Bez έγινε CEO της Aston Martin τον Ιούλιο του 2000, και θεωρείται υπεύθυνος τόσο για την επιτυχία της DB7, όσο και για την σύγχρονη εικόνα που παρουσιάζει η εταιρία σήμερα.

[Πηγή: Bloomberg, Autocar]

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin ανακαλεί 3.639 DBX

Η Aston Martin προχωρά στην ανάκληση 3.639 DBX για τρία διαφορετικά προβλήματα. Το πρόβλημα που επηρεάζει τα περισσότερα αυτοκίνητα, 2.902 συγκεκριμένα, έχει να κάνει...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...