Η Renault σχεδίαζε την αναβίωση του R4, κατέληξε στο Captur

Σχετικά άρθρα

renault_4_7

Η Renault πριν κάποια χρόνια σχεδίαζε την αναβίωση του δικού της θρυλικού αυτοκινήτου, του R4, αλλά τελικά κατέληξε να βγάλει στην αγορά το crossover Captur.

Το προηγούμενο συμβούλιο της γαλλικής εταιρίας ήθελε μια σύγχρονη έκδοση του R4, έτσι ώστε να ανταγωνιστεί τις άλλες παρόμοιες ρετρό αναβιώσεις, όπως το MINI, Fiat 500 και το Volkswagen Beetle. Το 2011 είχε ξεκίνησε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό σχεδιασμού με τίτλο «Renault4Eever» στο πλαίσιο της 50ης επετείου του μοντέλου.

Τελικά τα σχέδια ακυρώθηκαν όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, Patrick Pelata αποχώρησε από τη θέση του τον Απρίλιο του 2011, μετά από την γνωστή υπόθεση κατασκοπείας. Ο Carlos Tavares ανέλαβε τη θέση αυτή, αλλά είχε διαφορετική άποψη και έτσι η αναβίωση του R4 έμεινε στα σχέδια. Επιπλέον, ο νυν αρχισχεδιαστής Laurens van den Acker και πρώην της Mazda, δεν συμφωνούσε με ένα τέτοιο project.

[Πηγή: Goauto]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Renault Captur facelift

Την ανανεωμένη έκδοση του Captur παρουσίασε σήμερα η Renault, μιας και το μοντέλο μετά από 4,5 χρόνια που βρίσκεται στην αγορά χρειαζόταν μια ανανέωση...

Τέλος εποχής για το Renault Zoe. Νέο Clio το 2026

H Renault σταμάτησε επίσημα την παραγωγή του Zoe στις 30 Μαρτίου 2024 (αν και στην πραγματικότητα σταμάτησε πολύ πριν από τα Χριστούγεννα), με περίπου...