Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν εμπορική συμφωνία ανάμεσα σε Ευρώπη και Αμερική

Σχετικά άρθρα

IMG_6304

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πιέζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Η.Π.Α ώστε να υπογράψουν μια εμπορική συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών, που θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά το κόστος των αυτοκινήτων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Σύμφωνα με την AGA (Association of Global Automakers) η συμφωνία θα μπορούσε να:

Προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη, την αύξηση των θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων παραγωγών – τόσο γενικά όσο και στον τομέα του αυτοκινήτου, ιδίως – μέσω κανονιστικής σύγκλισης, αμοιβαίας αναγνώρισης, κατάργησης των δασμών και άλλων μέτρων διευκόλυνσης.

Η AGA πιέζει επίσης την Ευρώπη και τις Η.Π.Α να καταλήξουν σε συμφωνία ώστε να δημιουργηθούν κοινά πρότυπα εκπομπών CO2 των αυτοκινήτων, να δημιουργηθούν κοινά συστήματα ασφαλείας αλλά κοινά τεστ για τη προστασία των επιβατών.

Εκπρόσωπος της Jaguar Land Rover, Chris Marchand, δήλωσε σχετικά με το θέμα πως:

Οι ελαφρώς διαφορετικοί περιορισμοί ασφάλειας και εκπομπών CO2 που υπάρχουν σε κάθε χώρα, επιβάλει στις διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίες μια σημαντική χρηματική επιβάρυνση για τη δημιουργία γραμμών παραγωγής που θα φιλοξενήσουν κάθε ένα από αυτά τα ελαφρώς διαφορετικά αυτοκίνητα, με κόστος για το αγοραστικό κοινό που ξεπερνά κατά πολύ τα οφέλη.

Είναι ακόμη πολύ νωρίς ώστε να ξέρουμε αν υπάρξει συμφωνία, αλλά τόσο η Jaguar Land Rover Βορείου Αμερικής, όσο και η Ferrari Βορείου Αμερικής, πιέζουν ώστε να καταργηθεί η φορολόγηση 2,5% των αυτοκινήτων που εισάγονται στις Η.Π.Α από την Ευρώπη.

[Πηγή: The Detroit News]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...