Η νέα Mercedes C-Class coupe θα επαναφέρει το CLK σήμα

Σχετικά άρθρα

mercedes-c-class-coupe-test-drive-103

Με τη Mercedes C-Class Coupe να παρουσιάζεται μόλις πριν δυο χρόνια στην έκθεση της Γενεύης, είναι πολύ πιθανό η coupe έκδοση της επόμενης γενιάς της C-Class που εξελίσσεται αυτό το καιρό να μην κρατήσει αυτό το όνομα αλλά να επαναφέρει το σήμα CLK.

Θα προσφέρεται πάλι σε coupe και convertible, με τη νέα CLK να είναι ένα “πολύ συναισθηματικό αυτοκίνητο του οδηγού”. Θα συνδυάζει ελκυστικό σχεδιασμό μαζί με σπορ οδηγικά χαρακτηριστικά.

Είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για κινητήρες αλλά ακούγεται ότι θα φοράει

  • έναν 2.2-λίτρων τετρακύλινδρο diesel απόδοσης 170, 204 και 231 ίππων
  • έναν 1.6-λίτρων τετρακύλινδρο turbo βενζίνης απόδοσης 156 ίππων
  • έναν 2-λιτρο τετρακύλινδρο turbo βενζίνης απόδοσης 184, 211 και 252 ίππων
  • έναν 3-λιτρο V6 twin-turbo απόδοσης 333 ίππων και τέλος
  • έναν 4-λιτρο V8  με 462 άλογα

Θα βασίζεται στη νέα πισωκίνητη πλατφόρμα (MRA) που θα του χαρίζει περισσότερο χώρο μέσα στη καμπίνα ενώ θα είναι και ελαφρύτερη, μειώνοντας έτσι το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου. Αυτό θα συμβεί και με την χρησιμοποίηση αλουμινίου για τις πόρτες, την οροφή, τα εμπρός φτερά αλλά και τη πόρτα του χώρου αποσκευών.

Το νέο μοντέλο, όπως είναι φυσικό, θα τεθεί ενάντια στα Audi A4 και BMW Σειρά-4 με αναμενόμενη κυκλοφορία τα τέλη του 2015 ή αρχές του 2016.

[Πηγή: Automobile Magazine]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...