H Κίνα απειλεί την Ε.Ε για υψηλότερους δασμούς εισαγωγής στα πολυτελή αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Siemens Media Summit 2007

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρείται υπεύθυνη για την έναρξη αυτού του ακήρυχτου πολέμου, αφού επέβαλε δασμούς εισαγωγής στους κινεζικούς ηλιακούς συλλέκτες. Αυτή η κίνηση εξόργισε την κυβέρνηση της Κίνας, η οποία ως αντίποινα απειλεί πως θα αυξήσει τους εισαγωγικούς δασμούς στα πολυτελή ευρωπαϊκά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το άρθρο των Financial Times, οι Κινέζοι εξετάζουν να προβούν σε επίσημη καταγγελία κατά των Βρυξελλών, ενώ δηλώνουν πως θα αυξήσουν τους φόρους εισαγωγής των πολυτελών ευρωπαϊκών αυτοκινήτων που εισάγονται στη Κίνα. Είναι σαφές πως οι τρεις γερμανικές εταιρίες (Audi, BMW, Mercedes-Benz) θα πληγούν περισσότερο από τη κίνηση αυτή.

Ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε τις προθέσεις της Κινεζικής κυβέρνησης, αλλά δήλωσε αμφίβολος κατά πόσο πρέπει να πάρουν στα σοβαρά την απειλή αυτή, αφού θα μπορούσε να είναι απλά ένα μέρος της στρατηγικής τους, ώστε να πιέσουν την Ε.Ε να προβεί σε συμφωνία σχετικά με άλλα θέματα του εμπορίου, με το διμερές εμπόριο της Κίνας και της ΕΕ να ανέρχεται στα 433,7 δις ευρώ.

Περισσότερα από 500.000 αυτοκίνητα εισήχθησαν στην Κίνα από την Ευρώπη το 2012, με αυτά να επιβαρύνονται με φόρο 25%. Εκτός από τις Audi, BMW, Mercedes-Benz, επηρεασμένες από μια τέτοια κίνηση θα βγούνε και η Land Rover, Ferrari, Jaguar, Lamboghini και Porsche.

[Πηγή: Financial Times]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...