Επίσημο: Fiat 500L Living

Σχετικά άρθρα

130618_F_500L_01

500L Living ονόμασε τελικά η Fiat το 7-θέσιο 500L το οποίο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Kragujevac της Σερβίας, με τις παραγγελίες του στην Ιταλία να ξεκινούν από τον Ιούλιο, ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας, θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από το φθινόπωρο.

130618_F_500L_02

Το 5+2 500L έχει μήκος 4,35 μέτρα και είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της κατηγορίας του με χώρο αποσκευών 638 λίτρων. Η Fiat το χαρακτηρίζει ως ένα MPW (Magic Purpose Wagon) αυτοκίνητο, διαθέτοντας ευελιξία, compact διαστάσεις, άνετο, ευρύχωρο και λειτουργικό εσωτερικό. Το πλάτος του φτάνει τα 1,78 μέτρα ενώ το ύψος τα 1,67 μέτρα με τη Fiat να αναφέρει πως απευθύνεται τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες οδηγούς.

130618_F_500L_04

Αρχικά θα είναι διαθέσιμο με 2 κινητήρες βενζίνης και 2 κινητήρες βενζίνης. Έτσι θα συναντάμε τον 1.400αρη 16βάλβιδο απόδοσης 95 ίππων, τον 900άρι TwinAir Turbo απόδοσης 105 ίππων, τον 1.6 MultiJet II απόδοσης 105 ίππων και τον 1.3 MultiJet II απόδοσης 85 ίππων, με τον τελευταίο να είναι ο μόνος που συνδυάζεται και με αυτόματο κιβώτιο.

130618_F_500L_03

Υπάρχουν 2 επίπεδα εξοπλισμού (Pop Star και Lounge), 5-θέσια ή 7-θέσια διάταξη, 19 εξωτερικά χρώματα (11 εκ των οποίων με δίχρωμους συνδυασμούς), 6 εσωτερικοί χρωματισμοί, 15 διαφορετικής σχεδίασης ζάντες, προσφέροντας έτσι 282 συνδυασμούς. Το 500L Living διαθέτει επίσης ανέσεις που προσφέρουν αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας όπως δερμάτινες επενδύσεις, σύστημα πλοήγησης και κάμερα οπισθοπορείας.

[Πηγή: Fiat]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Fiat 500L Living: το νέο μοντέλο της οικογένειας 500

  • Ο μεγαλύτερος «ζωτικός χώρος» της κατηγορίας του: 5 + 2 θέσεις σε μόλις 4 μέτρα και 35 εκατοστά.
  • Το μοναδικό αυτοκίνητο στην κατηγορία με χωρητικότητα φορτίου 638 λίτρα.
  • Το πρώτο αυτοκίνητο για όλη την οικογένεια: το μοναδικό design του Fiat 500 σε συνδυασμό με την καλύτερη αναλογία εσωτερικού χώρου / εξωτερικών διαστάσεων.
  • Ευέλικτο και compact όπως ένα αυτοκίνητο μεσαίου μεγέθους, άνετο και ικανό σαν ένα Station Wagon, ευρύχωρο και λειτουργικό όσο ένα MPW (Magic Purpose Wagon).

H Fiat παρουσιάζει τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του Fiat 500L Living, το νέο μοντέλο που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του τον Ιούλιο στην έβδομη επέτειο της οικογένειας 500. Η εξέλιξη ενός icon που ξεκίνησε το 2007, το νέο αυτοκίνητο είναι για τη ζωή στο έπακρο, ένα αυτοκίνητο που απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, με νέα χαρακτηριστικά που ψάχνει για μια ισορροπία μεταξύ λειτουργικότητας και design, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τα πολλά του ενδιαφέροντα  και τις πολλαπλές χρήσεις χωρίς συμβιβασμούς στο στυλ.

Το νέο Magic Purpose Wagon από τη Fiat έχει όλη τη γοητεία του 500, την ευκινησία ενός αυτοκινήτου πόλης, είναι compact, όπως ένα αυτοκίνητο μεσαίου μεγέθους, ενώ προσφέρει την άνεση ενός station wagon του segment C, το χώρο και την ευελιξία ενός MPV. Αυτά είναι τα συστατικά μιας νέας αντίληψης για το αυτοκίνητο, η οποία δεν βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στις τεχνικές προδιαγραφές, αλλά επίσης, και πάνω απ’ όλα στον τρόπο ζωής: ο «ζωτικός χώρος», που καθορίζει και το όνομά του, βρίσκεται έτσι στο επίκεντρο.

Το 500L Living είναι επομένως ο τέλειος συνδυασμός της αποτελεσματικής χρήσης του χώρου και αψεγάδιαστου σχεδιασμού «made in Fiat». Με μια πρόσθετη τρίτη σειρά καθισμάτων, το νέο αυτοκίνητο είναι το πιο compact MPV 5+2 θέσεων στην κατηγορία του: έχει 435 εκατοστά μήκος, 178 εκατοστά πλάτος και 167 εκατοστά ύψος. Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι είναι 20 εκατοστά μικρότερο από ένα Station Wagon C-segment, το Fiat 500L Living εξασφαλίζει εξαιρετικά επίπεδα άνεσης, χώρου και χωρητικότητα φορτίου 638 λίτρα.

Το νέο μοντέλο διεκδικεί συνεπώς τη θέση ως το πρώτο αυτοκίνητο για όλη την οικογένεια που απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές, αφού μπορεί να κατακτήσει τους άνδρες, χάρη στα χαρακτηριστικά της λειτουργικότητας και της αποτελεσματικότητας, αλλά και τις γυναίκες, λόγω της ομορφιάς, της ευφυΐας και του στυλ του. Και είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει και τα παιδιά, καθώς: στα μάτια τους θα είναι όμορφο και πελώριο! Με λίγα λόγια, το Fiat 500L Living είναι η έκφραση εφευρετικότητας της Fiat σε υπερθετικό βαθμό στη δημιουργία αυτοκινήτων που κάνουν την καθημερινή ζωή πιο απλή, και λίγο πιο διασκεδαστική.

Στο διεθνές λανσάρισμά του, το Fiat 500L Living θα διατίθεται με δύο κινητήρες βενζίνης – 95 HP 1.4 16v και 105 HP 0.9 TwinAir Turbo – καθώς και δύο κινητήρες turbo diesel: 105 HP 1.6 MultiJet II και 85 HP 1.3 MultiJet II, ενώ με τον τελευταίο θα υπάρχει και επιλογή αυτόματου κιβωτίου.

Η γκάμα περιλαμβάνει δύο επίπεδα εξοπλισμού (Pop Star και Lounge), και τα δύο με 5 ή 7 θέσεις, 19 χρώματα αμαξώματος (συμπεριλαμβανομένων 11 συνδυασμών διχρωμίας) και 6 εσωτερικά, 15 διαφορετικά είδη από ζάντες αλουμινίου και τάσια: συνολικά, όχι λιγότερους από 282 πιθανούς συνδυασμούς. Επιπλέον, το νέο Fiat 500L προσφέρει εξοπλισμό αντάξιο μιας μεγαλύτερης κατηγορίας, όπως αποδεικνύεται από τις νέες δερμάτινες εσωτερικές επενδύσεις, το ολοκληρωμένο σύστημα πλοήγησης και την κάμερα οπισθοπορείας που βοηθά στο παρκάρισμα.

Το Fiat 500L Living θα παράγεται στο νέο εργοστάσιο της Σερβίας στο Kragujevac, ενώ οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο στην Ιταλία, για να επεκταθούν σταδιακά και στις άλλες χώρες της Ευρώπης.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr