Alonso: Ο Vettel κάνει την καλύτερη δουλειά, και γι’ αυτό είναι πρώτος

Σχετικά άρθρα

GP CANADA F1/2013

Το 2010 και το 2012, ο Fernando Alonso έχασε τον τίτλο από τον Sebastian Vettel στον τελευταίο αγώνα, ενώ και φέτος είναι οι δύο κύριοι διεκδικητές τού τίτλου, με τον Seb να είναι μπροστά αυτή τη στιγμή κατά 34 βαθμούς, και δείχνει το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα, με μία Ferrari να μην μπορεί, τουλάχιστον προς το παρόν, να μην μπορεί ν’ ανταγωνιστεί τη Red Bull.

Πέρυσι, ο “El Nano” είχε δηλώσει ότι όλοι μάχονται και εναντίον τού Adrian Newey, όχι μόνο τού Vettel, και κάποιοι θεώρησαν ότι υποτιμά τον αντίπαλό του. Ο Ισπανός δίνει διευκρινήσεις για τις δηλώσεις εκείνες, λέγοντας:

Είπα ότι, στο δεύτερο μισό τού 2012, δεν αγωνιζόμαστε μόνο εναντίον τού Sebastian ή του Mark, αλλά εναντίον κι ενός αεροπλάνου· τόσο δυνατή ήταν η Red Bull. Ίσως, μερικοί άνθρωποι να το παρεξήγησαν: απλά, είπα ότι είναι δύσκολο να παλέψεις μ’ ένα μονοθέσιο που σίγουρα θα τερματίζει πρώτο ή δεύτερο σε κάθε αγώνα.

Ο 31χρονος Ισπανός, ωστόσο, αναγνωρίζει την εξαιρετική δουλειά που κάνει φέτος ο Vettel, κάτι που εξηγεί γιατί είναι μπροστά, σύμφωνα με τον Ferni.

Φέτος, δεν είμαστε σ’ αυτή την περίπτωση όπως το δεύτερο μισό τού 2012: ο Sebastian είναι μπροστά γιατί έχει κάνει την καλύτερη δουλειά. Όσο δεν είμαστε 50 ή 60 βαθμούς πίσω, δεν τα παρατάμε. Ο Sebastian ήταν 44 βαθμούς πίσω και πήρε τον τίτλο στο τέλος. Όλα είναι πιθανά.

Τέλος, ο Alonso μίλησε και για το ενδεχόμενο να πάει κάποτε ο Vettel στη Ferrari, λέγοντας έμμεσα ότι δεν έχει πρόβλημα με κάτι τέτοιο, αν και αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν από το 2016, διότι ο 26χρονος έχει συμβόλαιο μέχρι και το 2015.

Νομίζω ότι σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, και θα ήταν καλό για την ομάδα να μεγιστοποιούμε την απόδοση του μονοθεσίου και να παίρνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.

[Πηγή: GMM | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr