Pirelli: Πρέπει να γίνουν αλλαγές στη Formula 1

Σχετικά άρθρα

Spanish Grand Prix - Friday

Το συμβόλαιο της Pirelli με τη Formula 1 ολοκληρώνεται φέτος, και κανένας δε γνωρίζει αν η ιταλική εταιρεία θα συνεχίσει να προμηθεύει μ’ ελαστικά τις ομάδες τής Formula 1. Οι σχέσεις της με τη FIA δεν είναι και οι καλύτερες, ειδικά μετά από το σκάνδαλο με τις παράνομες, όπως αποδείχθηκε, δοκιμές τής Mercedes, όπου το δικαστήριο επέπληξε και τους Ιταλούς, ενώ φήμες ήθελαν να ετοιμάζουν καταγγελία για την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Πέρα απ’ αυτό, ο Paul Hembery έχει εξηγήσει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι οι κανονισμοί δε βοηθούν την Pirelli στο να εξελίσσει τα ελαστικά της, λόγω πολύ περιορισμένων δοκιμών, ενώ θα ήθελε να κάνει πολλά χιλιόμετρα μ’ ένα φετινό μονοθέσιο. Ο Αγωνιστικός Διευθυντής των Ιταλών εξηγεί ξανά πως θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στη Formula 1, ενώ τονίζει πως θέλουν να παραμείνουν στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα.

Υπάρχουν πράγματα που πρέπει ν’ αλλάξουν, δε θα ρισκάρουμε βάζοντας τον εαυτό μας σ’ αυτή την κατάσταση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές. Αν το άθλημα δε θέλει ν’ αλλάξει, τότε μπορούν να βρουν κάποιον άλλον. Προφανώς, θέλουμε να μείνουμε, αλλά, προφανώς, θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες αλλαγές· δεν μπορούμε να απλά να μιλάμε γι’ αυτό, τα πράγματα πρέπει ν’ αλλάξουν.

Δεν πρόκειται να επικρίνουμε τη FIA, διότι δε νομίζω ότι είναι απαραίτητα δικό τους θέμα. Εργαζόμασταν καλύτερα με τις ομάδες. Οι ομάδες, την πρώτη χρονιά, συνεργάζονταν πολύ καλύτερα μεταξύ τους κι έχουμε δει ότι αυτό δεν υπάρχει τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν είναι τόσο καλές μαζί μας, και νομίζω ότι υπάρχουν πολλά στο παρασκήνιο με τις νέες συμφωνίες -τη συμφωνία Concorde-, και κάποιες ομάδες δυσκολεύονται, έτσι υπάρχει πολύ μεγαλύτερη τριβή μεταξύ των ομάδων απ’ ό,τι έχουμε δει στο παρελθόν. Μεμονωμένα, έχουμε φανταστική υποστήριξη, αλλά, συλλογικά, δεν είναι έτσι.

Αν και δεν είναι βέβαιο ποιος θα είναι ο προμηθευτής ελαστικών για τη νέα σεζόν, ο Βρετανός λέει πως οι τεχνικοί στο εργοστάσιό τους συνεχίζουν την έρευνα και την ανάπτυξη πάνω στα ελαστικά της επόμενης σεζόν, ενώ υπογραμμίζει πως η Pirelli δεν έχει ανάγκη τη Formula 1.

Δουλεύουμε για την επόμενη χρονιά. Ο χρόνος περνά: εννοώ, δε χρειάζεται κάποιος τη Formula 1 για να επιβιώσει σαν εταιρεία: είναι μέρος της εταιρείας. Τον Νοέμβριο, μπορεί να φύγουμε και να είναι πρόβλημα άλλου, αλλά μπορούμε να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη. Δεν έχουμε πάρει κάποια προθεσμία, απλά δουλεύουμε σε αυτό: ίσως να είναι ανόητο που το κάνουμε αυτό, ίσως να επιμένουμε σε πράγματα που είναι ήδη κανονισμένα.

Είμαστε στα μέσα τού Ιούλη, και αν κάποιος ήθελε ν’ αναλάβει εδώ, νομίζω ότι θα ήταν πολύ γενναίος, καθώς τα θέματα που μας έχουν κάνει να υποφέρουμε νομίζω πως θα κάνουν το ίδιο σε οποιαδήποτε εταιρεία.

Πηγή: ESPN F1 | Photo Copyrights: Steven Tee/McLaren]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...