To Citroen DS SUV θα έρθει και στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

citroen-ds-wild-rubis-concept-1

Τελευταίες αναφορές δείχνουν ότι η έκδοση παραγωγής του Citroën DS Wild Rubis concept έχει αρκετές πιθανότητες να κυκλοφορήσει στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Το πολυτελές Γαλλικό crossover παρουσιάστηκε στην φετινή έκθεση της Σαγκάη, τον Απρίλιο, και αρχικά είχε μαθευτεί ότι θα πωλείται αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας. Απ’ότι φαίνεται, όμως, άλλαξαν γνώμη με τον επικεφαλής σχεδιασμού της DS σειράς, Thierry Metroz, να λέει ότι μπορούν να το φέρουν επίσης στην Ευρώπη, αν γίνει επιτυχία στη Κίνα.

citroen-ds-wild-rubis-concept-21

Το μοντέλο παραγωγής είναι πιθανό να ονομαστεί DSX7 και θα ειναι κατασκευασμένο πάνω στη πλατφόρμα του DS5, με το concept να διέθετε plug-in υβριδικό κινητήρα και είχε μήκος 4,7 μέτρα, πλάτος 1,95 μέτρα, 1,59 μέτρα ύψος και 2,9 μέτρα μεταξόνιο. Μηχανικά φορούσε έναν plug-in υβριδικό 1.600arh κινητήρα απόδοσης 225 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα απόδοσης 70 ίππων. Συνολικά αποδίδει 295 άλογα και έχει ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ, με εκπομπές CO2 43 γρ/χλμ.

Η Γαλλική εταιρία φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει και άλλα μοντέλα στη DS σειρά, με ένα από αυτά να τίθεται ενάντια στη σειρά 5 της BMW και να βασίζεται στο πολύ ενδιαφέρον Numero 9 concept. Τέλος, υπάρχει σκέψη και για ένα DS sedan στο μέγεθος του Volkswagen Jetta.

[Πηγή: autocar.co.uk]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 189.403 Citroen C3 και DS3 λόγω των αερόσακων της Takata

189.403 Citroen C3 και DS3 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 31 Αυγούστου 2009 και 9 Φεβρουαρίου 2017 ανακαλούνται παγκοσμίως εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων οδηγού και συνοδηγού,...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...