Η Nissan θέλει να κάνει την σχεδίαση των μελλοντικών της μοντέλων να έχουν περισσότερες κινέζικες επιρροές

Σχετικά άρθρα

nissan-friend-me-concept-9

Το γεγονός πως κάποια εταιρία θέλει να ρίξει περισσότερο βάρος στη Κινέζικη αγορά είναι κάτι πλέον το αναμενόμενο. Η Κίνα ζει την δική της επανάσταση και ο λαός της κάθε μέρα που περνά, με την οικονομική ανάπτυξη που βιώνει, θέλει να αγοράζει όλο και περισσότερα, όλο και ακριβότερα πράγματα.

Η Nissan σε μια προσπάθεια της μπει καλύτερα στην Κινεζική αγορά φαίνεται πως θέλει να αλλάξει τον σχεδιασμό των παγκοσμίων μοντέλων της, και όχι μόνο αυτών που πωλούνται στη τοπική αγορά της Κίνας, ώστε αυτός να έχει περισσότερες κινέζικες επιρροές. Αυτό είναι μια απόδειξη της σημασίας που παίζει πλέον η Κίνα σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Nissan δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία η οποία θέλει να σχεδιάσει αυτοκίνητα που θα αρέσουν στα μάτια των Κινέζων, αφού κάτι αντίστοιχο κάνουν η BMW η General Motors και η Volkswagen, αλλά αυτές έχουν παραμείνει, τουλάχιστον για την ώρα, σε τοπικό επίπεδο. Η Nissan στην έκθεση της Σανγκάη τον περασμένο Απρίλιο παρουσίασε το Friend-Me Concept, το οποίο ήταν δημιουργία του σχεδιαστικού της κέντρου στο Πεκίνο.

Ο Shiro Nakamura είναι ο παγκόσμιος επικεφαλής σχεδίασης της Nissan και μιλώντας στο Reuters δήλωσε πως ήδη η Nissan εργάζεται πάνω σε ένα Κινεζικής σχεδιαστικής επιρροής αυτοκίνητο εδώ και δύο χρόνια. Το μοντέλο θα πωλείται σε όλο τον Κόσμο συμπεριλαμβανομένου των αγορών της Ευρώπης, της Βορείου Αμερικής και φυσικά της Κίνας. Ο Nakamura δεν εξήγησε πολλά για τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου, αλλά δήλωσε πως αυτός εστιάζει σε αυτό που οι Κινέζοι ονομάζουν daqi. Ο Nakamura συμπλήρωσε πως είναι δύσκολο κάποιος να περιγράψει με λέξεις τι σημαίνει η λέξη daqi για τους Κινέζους, αλλά ουσιαστικά είναι όλα αυτά που αναζητούν σε ένα αυτοκίνητο οι Κινέζοι. Μένει να δούμε το αυτοκίνητο αυτό με τα μάτια μας για να δούμε αν τελικά ο κινεζικός σχεδιασμός θα αρέσει στα μάτια και του υπόλοιπου κόσμου.

[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...