To GP της Monza θα βοηθήσει τεχνικά τη Lotus για το 2014

Σχετικά άρθρα

_89P7536

H Lotus, στον αγώνα του Spa έφερε ένα μονοθέσιο με 12 εκατοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο και περιμένει να δει αν αυτή η αλλαγή στην τεχνική προσέγγιση που κάνει, θα τη βοηθήσει και στο 2014.

Ο Eric Boullier, πιστεύει, ότι είναι σημαντικό να πετύχει αυτή η αλλαγή(δηλαδή η αύξηση του μεταξονίου), καθώς αυτό θα επικυρώσει όλη την εργασία που γίνετε στον προσομοιωτή της, καθώς είναι και το κλειδί για την αναπτυξιακή διαδικασία της ομάδας για το 2014.

Ο Boullier σε δηλώσεις του ανέφερε:

Πρέπει να το κάνουμε για να ελέγξουμε τα συστήματά μας, η διαδικασία λήψης αποφάσεων είναι τώρα πολύ περίπλοκη, διότι περιλαμβάνει τον προσομοιωτή, ο οποίος δίνει μεγαλύτερη σημασία στην απόδοση του μονοθεσίου. Όμως πρέπει να δούμε αν οι πληροφορίες που μας παρέχει, δουλεύουν.

Οι αλλαγές γίνονται για να αυξηθεί η απόδοση του οχήματος. Έπρεπε να δοκιμαστεί για να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει κανένα μειονέκτημα στο νέο αεροδυναμικό πακέτο(επιπλέον της αύξησης του μεταξονίου) και φαίνεται τελικά ότι υπάρχουν μόνο θετικά. Στον οδηγό αρέσει αυτό που βλέπει στον προσομοιωτή, οπότε ας δούμε αν αυτός ο νέος τρόπος εργασίας αποδίδει.

Η ελπίδα ότι το νέο αυτό πακέτο του μονοθέσιου θα ενισχύσει τη Lotus στους τελευταίους οκτώ αγώνες της χρονιάς, είναι μεγάλη. Ο Boullier δέχεται ότι η εγκατάλειψη του Raikkonen στο Βελγικό GP, η οποία προκλήθηκε από πρόβλημα στο σύστημα πέδησης, έχει θέσει ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος οδηγών, τον Φιλανδό. Η ομάδα παραμένει πεπεισμένη ότι θα είναι ισχυρή μέχρι το τέλος της σεζόν, κάτι που θα της επιτρέψει να αναρριχηθεί από την τρέχουσα τέταρτη θέση της, στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών .

Είναι ένα πλήγμα. Εμείς δεν θα παραιτηθούμε, αλλά είναι δύσκολο να καλύψεις 65 βαθμούς. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να κρατηθούμε στον αγώνα, για μια καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Είμαι αισιόδοξος για το υπόλοιπο της σεζόν, αφού το Spa και η Monza ήταν πάντα οι πιο δύσκολοι αγώνες.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα