Η FIAT σχεδιάζει να πάρει τον πλήρη έλεγχο της VM Motori

Σχετικά άρθρα

Fiat Logo

Ο Ιταλός κατασκευαστής αυτοκινήτων, σχεδιάζει να πάρει τον πλήρη έλεγχο του κατασκευαστή diesel κινητήρων, VM Motori, αγοράζοντας το ποσοστό που έχει στην εταιρία η General Motors.

Αυτή τη στιγμή, η VM Motori, που έχει έδρα στην πόλη του Cento στη βόρεια Ιταλία, ανήκει στην κοινοπραξία Fiat και GM σε ποσοστό 50:50. Το εργοστάσιο προμηθεύει κινητήρες για διάφορα μοντέλα μεταξύ των οποίων και τα Jeep Wrangler και Grand Cherokee.

Η ειδοποίηση της GM να ασκήσει το δικαίωμα πώλησης της ώστε να πουλήσει στη Fiat το 50% της VM Motori που έχει στην κατοχή της, συμφωνεί με τα συμβόλαια στα οποία μπήκε η Fiat όταν απέκτησε το δικό της 50% στην VM το 2010. Η οριστικοποίηση της ικανοποιητικής κατάληξης, αναμένεται πριν το τέλος του τρέχοντος έτους και υπόκειται στις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρχές.

Η εταιρία ωστόσο δεν έκανε γνωστό την αξία της συναλλαγής.

[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...

Η Fiat εξετάζει να προσθέσει υβριδική έκδοση στο 500e

Τα σημάδια της επιβράδυνσης της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ολοένα και πληθαίνουν, κάτι που φέρνει πολλές εταιρίες στην επανεξέταση της στρατηγικής τους και την...