FIA: Δε θα υπάρχει μόνο ένας προμηθευτής καυσίμων

Σχετικά άρθρα

GP BRASILE F1/2012

Πριν από μερικές μέρες, η FIA προκάλεσε ξανά αντιδράσεις στο χώρο τής Formula 1, ύστερα από δήλωση για μοναδικό προμηθευτή καυσίμων από το 2015, όπως δηλαδή συμβαίνει με τα ελαστικά, κάτι που κανείς δε θέλει: αυτές που έχουν αντιδράσεις είναι οι ομάδες, διότι έχουν τις δικές τους οικονομικές συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες, ενώ και οι οπαδοί είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο, καθώς όλοι μας θέλουμε να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερα κοινά στοιχεία στα μονοθέσια, αφού, διαφορετικά, μειώνεται ο ανταγωνισμός και η δυνατότητα να κερδίσουν οι ομάδες απόδοση από τα μη-κοινά στοιχεία, ένα εκ των οποίων είναι και τα καύσιμα, για τα οποία οι εταιρείες ξοδεύουν πολλά χρήματα, ώστε να βελτιωθεί έστω και λίγο η απόδοση των κινητήρων.

Μετά από τη σύγχυση, η FIA σπεύδει να διευκρινίσει ότι κάτι τέτοιο δε θα συμβεί, μέσα από επιστολή που έστειλε ο Pierre De Coninck, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων:

Τα καύσιμα αναφέρθηκαν για καθαρά επεξηγηματικούς σκοπούς. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σχέδια για μία προσφορά καυσίμων.

Ο Πρόεδρος της McLaren Racing, Martin Whitmarsh, δήλωσε πως η FIA τους διευκρίνισε ότι ήθελε να ελέγξει τη διαδικασία για τη μοναδική προσφορά. Επίσης, τόνισε ότι τα καύσιμα είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη Formula 1 και πως δε θα πρέπει ποτέ να σταματήσει αυτό με κάποια εταιρεία που θα είναι μοναδική που θα δίνει καύσιμα στις ομάδες, αλλά και πως κάποιος από τους κατασκευαστές κινητήρων θ’ αποκτήσει πλεονέκτημα, καθώς θα είχε πάρει μέρος στη διαδικασία τής έρευνας και ανάπτυξης.

[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα