Η Tesla έχει ήδη 6.000 προ-παραγγελίες για το Model X

Σχετικά άρθρα

tesla model x

Η Tesla φέρεται να έχει δεχτεί ήδη περισσότερες από 6.000 προ-παραγγελίες για το Model X το οποίο θα περάσει στη παραγωγή στα τέλη του 2014. Συγκεκριμένα 6.117 άνθρωποι έχουν δώσει τουλάχιστον από $5.000 ο καθένας ώστε να προ-παραγγείλουν ένα Model X, το οποίο θα ξεκινά κοντά από τις $60.000.

Από αυτούς τους 6.000+ που έχουν παραγγείλει ένα Model X, είναι περισσότεροι ήδη κάτοχοι ενός μοντέλου της Tesla (Model S, Roadster). Το Model X είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV/Crossover αυτοκίνητο το οποίο και αυτό θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Fremont της Καλιφόρνια. Θα φορά την ίδια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί και το Model S και χρησιμοποιεί τα ίδια πακέτα μπαταριών, 40 kWh, 60 kWh και 80 kWh αλλά έχει 10% μικρότερη αυτονομία σε σχέση με το Μodel S, λόγω του αυξημένου βάρους του. Με τη 40 kWh μπαταρία έχει αυτονομία 233 χλμ ενώ με την 80 kWh η αυτονομία φτάνει τα 435 χλμ.

tesla model x (1)

Το μπροστά μέρος θυμίζει έντονα αυτό του Model S. Διαθέτει έντονα κεκλιμένη οροφή με τις πίσω πόρτες του να ανοίγουν προς τα πάνω (gullwing, Falcon τις ονομάζει η Tesla) ώστε να γίνεται ευκολότερη η είσοδος των πίσω επιβατών. Το εσωτερικό του μπορεί να μεταφέρει έως 7 ενήλικες επιβάτες μαζί με τις αποσκευές τους. Διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων και δύο χώρους αποσκευών, αφού κάτω από το καπό δεν υπάρχει κινητήρας εσωτερικής καύσης.

Η Tesla πιστεύει ότι θα πουλά 10.000 με 15.000 Model X ανά έτος με τα 0-60 μίλια/ώρα (0-96 χλμ/ώρα) να τα κάνει σε 4,4 δευτ. 0,2 δευτ. γρηγορότερα από την Porsche 911. Μάλιστα το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο και με σύστημα τετρακίνησης.

tesla model x (3)

[Πηγή: Tesla MotorsClub]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...