Δεν έχει χάσει το κίνητρό του ο Alonso

Σχετικά άρθρα

GP ABU DHABI F1/2013

Όταν το 2010, ο Fernando Alonso πάτησε το πόδι του στο Maranello, αρκετοί ήταν εκείνη που θεώρησαν δεδομένη την κυριαρχία τού Ισπανού και τής Ferrari. Αντίθετα, ο “El Nano” και η ιταλική ομάδα δεν έχουν καταφέρει να πανηγυρίσουν κάποιον τίτλο, παρόλο που έφτασαν πολύ κοντά, το 2010 και το 2012. Παρ’ όλα αυτά, ο 32χρονος δηλώνει πως δεν έχει χάσει το κίνητρό του, ενώ λέει πως το κίνητρο για φέτος είναι η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Είναι πολύ δύσκολο να δίνω πάντα το 100%. Είμαι 12 χρόνια στη Formula 1 και ακόμα περισσότερα στις μικρότερες κατηγορίες, και κάνω τα πάντα για να δίνω το 120% σε κάθε αγώνα. Επίσης, προσέχω πολύ τον εαυτό μου, έχω πολλή εμπιστοσύνη σε κάθε αγώνα για να δω τι μπορώ να κάνω διαφορετικά ή να βελτιώσω το αποτέλεσμα, έτσι ξέρω πάντα ότι έχω να κάνω κάτι επιπλέον, και αυτό είναι το κίνητρό μου.

Το κίνητρο είναι σαφές: η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, εξακολουθεί να είναι ο κύριος στόχος., αλλά είναι ένας καλός στόχος για ‘μάς. Η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών θα είναι μια ανταμοιβή για ‘μένα, γνωρίζοντας ότι δεν έχουμε το δεύτερο ταχύτερο μονοθέσιο, όπως βλέπουμε κάθε Σαββατοκύριακο.

Αν τερματίσω δεύτερος στο πρωτάθλημα οδηγών, είναι μια μικρή προσωπική νίκη. Προφανώς, αγωνίζομαι για να κερδίσω το παγκόσμιο πρωτάθλημα, και το να τερματίζεις δεύτερος, είναι πολύ λυπηρό, αλλά, προσωπικά, πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλό για το φετινό πρωτάθλημα.

Στους δύο επόμενους αγώνες, η Scuderia δε θα έχει αναβαθμίσεις μαζί της, και ο Ferni επισημαίνει πως θα πρέπει να δίνει πολύ καλή δουλειά με το set-up, ενώ λέει πως αντίπαλοι δεν είναι μόνο η Mercedes και η Lotus.

Είναι αλήθεια, πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Υπήρξαν κάποια Σαββατοκύριακα που αντίπαλοι δεν είναι μόνο η Mercedes και η Lotus· είναι και ο Hulkenberg, η Toro Rosso και η McLaren, έτσι πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά.

Το μονοθέσιο θα είναι το ίδιο σε Austion και Βραζιλία, συνεπώς πρέπει να κάνουμε κάτι καλύτερο στην πίστα, στο set-up, πιάνοντας τη μέγιστη απόδοση από πίστα σε πίστα. Και οι οδηγοί θα πρέπει να κάνουμε κάτι καλύτερο και να κάνουμε τέλειους γύρους όλο το Σαββατοκύριακο, διότι θα πρέπει να κερδίσουμε τη Mercedes.

[Πηγή: AutoSport | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...