Pirelli: Δε φταίνει τα ελαστικά για την απόδοση του Alonso

Σχετικά άρθρα

GP INDIA F1/2013

Ο “πόλεμος” που έχει ξεκινήσει μεταξύ του Fernando Alonso και της Pirelli δεν είναι καινούριος. Ο Ισπανός έχει ασκήσει κριτική στα ελαστικά τής ιταλικής εταιρείας, η οποία τού έχει απαντήσει, μέσω του Αγωνιστικού Διευθυντή, Paul Hembery. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, μόνο που απέναντι από τον οδηγό τής Ferrari βρίσκεται ο Πρόεδρος της Pirelli, Marco Tronchetti Provera, ο οποίος υποστηρίζει πως υπάρχουν άλλοι λόγοι που ο Ferni δεν μπορεί να κερδίσει, και δε φταίνε τα ελαστικά τους γι’ αυτό.

Πρέπει να πω ότι ήταν πολύ εκνευρισμένος όταν έκανε κριτική. Δε φταίνε τα ελαστικά· δεν είναι σε θέση να κερδίσει γι’ άλλους λόγους. Αν δε χρησιμοποιούν σωστά τα ελαστικά, δεν φταίμε εμείς.

Ο 65χρονος λέει ότι οι ομάδες θα πρέπει να είναι προσεκτικές με τα ελαστικά και να μην τα χρησιμοποιούν πέρα από τα όριά τους.

Από την πλευρά μας, μπορούμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται, αλλά σεβόμενοι τους κανονισμούς. Αυτό σημαίνει ότι τα ελαστικά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται εντός των ορίων από τις ομάδες.

Στο Silverstone, είδαμε 4 κλαταρίσματα ελαστικών, και αυτό είχε κάποιο αντίκτυπο στις πωλήσεις των εμπορικών ελαστικών, αλλά, σύμφωνα με τον Tronchetti Provera, δεν έφταιγε η Pirelli γι’ αυτό.

Είχαμε κάποιες ζημιές για μερικές εβδομάδες μετά από το Silverstone. Αλλά. νομίζω πως οι άνθρωποι καταλαβαίνουν σήμερα ότι δεν ήταν λάθος τής Pirelli.

[Πηγή: CNN | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...