Webber: Ο Vettel μπορεί να φτάσει τα 7 πρωταθλήματα του Schumacher

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Abu Dhabi - Race

Ο Sebastian Vettel έχει σπάσει αρκετά ρεκόρ από τον πρώτο του αγώνα και συνεχίζει να σπάει όλο και περισσότερα. Το απόλυτο ρεκόρ τού αθλήματος, όμως, ανήκει στον πιο επιτυχημένο οδηγό όλων των εποχών, τον Michael Schumacher, ο οποίος έχει κατακτήσει 7 παγκόσμια πρωταθλήματα. Ο 26χρονος βρίσκεται ήδη στα 4 κι έχει τουλάχιστον άλλα 10 χρόνια μπροστά του, έτσι πολλοί πιστεύουν ότι θα καταφέρει να ισοφαρίσει ή και να σπάσει το ρεκόρ τού Schumi.

Ένας εξ αυτών είναι και ο team-mate του, Mark Webber. Ο Αυστραλός εξυψώνει τον Seb, λέγοντας πως έχει κερδίσει και όταν το μονοθέσιό του δεν ήταν τόσο καλό.

Νομίζω ότι θα φτάσει συνολικά τα 7 πρωταθλήματα του Michael Schumacher. Ο Seb έχει κερδίσει πολλούς αγώνες όταν το μονοθέσιο ήταν καλό, αλλά έχει κερδίσει πολλούς και όταν το μονοθέσιο δεν ήταν καλό. Ο Seb είναι σαν τον Alain Prost, αλλά έχει τρομερή απόδοση και στις κατατακτήριες. Επίσης, δύσκολα κάνει λάθη. Δεν είναι όλα σχετικά με το μονοθέσιο.

Είναι συναρπαστικό για ‘μένα να βρίσκομαι στο ρινγκ μαζί του. Συνειδητοποιείς ότι έχεις καταλάβει πολλά για τον εαυτό σου απ’ ό,τι έγινε. Ήταν ένα πολύ ζουμερό κομμάτι τής Formula 1. Φυσικά, θα προτιμούσα να μην έχω τόσο μεγάλη διαφορά ηλικίας με τον Seb. Ίσως τότε να ήταν διαφορετικά τα πράγματα μεταξύ μας.

Ο Sebastian Vettel έχει δηλώσει ότι σέβεται σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Webber, παρά τα όσα έγιναν στη Μαλαισία, όπου αγνόησε εντολές της ομάδας για να μην προσπεράσει τον Αυστραλό, με τον 37χρονο να δηλώνει για τα όσα έγιναν τότε:

Θα πρέπει να είσαι σε θέση να δεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Προφανώς, θα πρέπει να είσαι αμείλικτος κατά καιρούς. Είμαι χαρούμενος για το τι έκανε στην καριέρα μου. Για δύο ή τρεις εβδομάδες μετά από τη Μαλαισία, τα πράγματα δεν ήταν καλά μεταξύ μας.

Νομίζω ότι, μετά από τον αγώνα, η αρχική του αντίδραση ήταν σωστή. Νομίζω ότι γκρεμίστηκε σε ό,τι έκανε και ό,τι είπε στη Μαλαισία. Αλλά, η αντίδρασή του δύο εβδομάδες μετά, στην Κίνα, όταν είπε ότι δε ζητά συγγνώμη για ό,τι έκανε, νομίζω πως δεν ήταν και οι καλύτερη κίνηση για το πώς τον βλέπουν οι οπαδοί.

Ένα από τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει ο Webber ήταν τα ελαστικά τής Pirelli. Ο Vettel έδειξε ότι είναι καλύτερος και σ’ αυτό από τον team-mate του, κάτι που παραδέχεται και ο ίδιος.

Ο Seb είναι πολύ καλός στις αργές στροφές, και είναι πιθανώς ο master των ελαστικών τής Pirelli. Είναι άσχημα νέα για τους άλλους το γεγονός πως η Pirelli θα μείνει στη Formula 1.

[Πηγή: Daily Mail | Photo Copyrights: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...