Η Jaguar-Land Rover θέλει να χτίσει εργοστάσιο στην Βραζιλία

Σχετικά άρθρα

jaguar-land-rover-63259837-3905148

Από ότι φαίνεται, η Βραζιλία είναι δημοφιλής προορισμός. Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στην τουριστική πλευρά της υπόθεσης αλλά και στην «εμπορική». Μετά τις ανακοινώσεις της Mercedes-Benz, της Audi και της BMW, η Jaguar-Land Rover είναι έτοιμη να επενδύσει σημαντικά για την κατασκευή ενός εργοστασίου εκεί.

Σύμφωνα με το Reuters, οι συζητήσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της JLR είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο με τον δήμαρχο της Itatiaia, Luiz Carlos Ferreira Bastos, να αναφέρει πως «μόνο μικρές λεπτομέρειες πρέπει να αποσαφηνιστούν». Όταν τελικά λυθούν όλα τα προβλήματα, η JLR θα προχωρήσει στην κατασκευή του αξίας 321 εκατομμυρίων ευρώ εργοστασίου της.

Οι εξελίξεις δείχνουν πως τα προνόμια και οι φορολογικές ελαφρύνσεις που προσφέρει η κυβέρνηση της Βραζιλίας δουλεύουν και προσελκύουν ξένες επενδύσεις. Μην ξεχνάμε όμως πως η Βραζιλιάνικη αγορά είναι μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου και ενώ είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, παρατηρείται μία άνοδος στη ζήτηση προϊόντων πολυτελείας. Οπότε είναι λογικό για όλες αυτές τις εταιρίες να θέλουν να κατασκευάζουν εκεί.

[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...