Toyota: Τα ηλεκτρικά είναι μία καλή αλλά όχι τέλεια λύση

Σχετικά άρθρα

Toyota Prius 2015 [Rendering]

Αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο πρόβλημα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η αυτονομία και ο Satoshi Ogiso, Deputy chief Officer της Toyota και επικεφαλής της εξέλιξης του Prius, λέει πως θα πρέπει να περιμένουμε πολλά χρόνια ακόμα μέχρι η αυτονομία τους να είναι ανταγωνιστική και συγκρίσιμη με αυτήν συμβατικών αυτοκινήτων.

Αναγνωρίζουμε πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι μία από τις καλές λύσεις αλλά όχι τέλεια.

Δήλωσε ο Ogiso στο Motoring. Συνέχισε δε, λέγοντας πως ο ηλεκτρισμός δεν είναι η μοναδική λύση και πως η ποικιλία στα χρησιμοποιούμενα καύσιμα είναι πολύ σημαντική. Όσο για το πότε θα δούμε ανταγωνιστικές αυτονομίες από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ο Ogiso είχε να πει τα εξής:

Για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν μπαταρίες, θα χρειαστούν πιθανώς περισσότερα από 10 χρόνια για να δούμε αυτονομία 500km. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε την φόρτιση. Από τη στιγμή που θα αυξήσουμε τη χωρητικότητα των μπαταριών, οι χρόνοι φόρτισης θα γίνουν μεγαλύτεροι.

Ο αντίλογος στο συγκεκριμένο επιχείρημα είναι το Tesla Model S και το δίκτυο Superchargers αλλά ο Ogiso απαντά τονίζοντας πως η τιμήτου αμερικανικού αυτοκινήτου είναι σημαντικά υψηλότερη συγκρινόμενη με αυτήν άλλων ηλεκτρικών. Ο Ιάπωνας προειδοποιεί επίσης για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον λέγοντας πως όταν το μερίδιο την ηλεκτρικών αυτοκινήτων γίνει σημαντικό παγκόσμια, οι επιπτώσεις στις εκπομπές CO2 θα παραμείνουν πολύ μικρές καθώς το βάρος θα πέσει στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της κάθε περιοχής. Φυσικά σε αυτό το κομμάτι μπαίνει και το ζήτημα της πυρηνικής ενέργειας αλλά αυτό είναι μία πολύ διαφορετική συζήτηση…

Ο Ogiso έκλεισε τη συνέντευξη αναφέροντας πως η Toyota δουλεύει πολύ σκληρά στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για τις μπαταρίες, αφενός βελτιώνοντας τις μπαταρίες ιόντων λιθίου και αφετέρου προσπαθώντας να σημειώσει πρόοδο σε μπαταρίες άλλων τεχνολογιών/υλικών όπως lithium-air και μαγνησίου.

[Πηγή: Motoring]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα