Η Bertone βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας και ίσως περάσει στα χέρια ενός Τούρκου

Σχετικά άρθρα

Bertone Nuccio Concept Live in Geneva 2012

Ο σχεδιαστικός οίκος Bertone σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης. Η διοίκηση της εταιρίας έχει προθεσμία 120 ημερών για να βρει λύσεις, όμως αυτές είναι περιορισμένες στην εύρεση νέων επενδυτών. Η εταιρία επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση του 2008 και από τότε οι παραγγελίες της μειώνονται κάθε μέρα και περισσότερο. Η Bertone αποφάσισε να πουλήσει το 2009 το κομμάτι κατασκευής αυτοκινήτων της στη Fiat καθώς και το εργοστάσιο Grugliasco στο Τορίνο, στο οποίο σήμερα κατασκευάζονται οι Maserati Ghibli και Quattroporte.

Ο οίκος έχει δημιουργήσει το νέο της workshop, το “Bertone Workshop” στο οποίο κατασκευάζει one-off μοντέλα για πλούσιους αγοραστές, όμως και εδώ οι παραγγελίες είναι ελάχιστες. Οι εργαζόμενοι της εταιρίας έχουν να πληρωθούν εδώ και μήνες και γι’αυτό άρχισαν να απεργούν.

Η Bertone καλείται να σώσει 165 θέσεις εργασίας και να βρει νέους αγοραστές. Ακούγεται πως οι διαπραγματεύσεις με έναν Τούρκο επενδυτή είναι στα σκαριά ο οποίος προσφέρει €2.000.000 για την απόκτηση του Ιταλικού οίκους. Αν οι δικαστικές αρχές δεν δώσουν την έγκριση τους στη συμφωνία αυτή, προκειμένου να διευκολυνθεί η αλλαγή ιδιοκτησίας, στις αρχές του επόμενου έτους η Bertone θα κηρύξει πτώχευση.

Όπως και να έχει ο οίκος θα βγει τον δρόμο του αφού Ιταλικά μέσα αναφέρουν πως εκτός από την προσφορά του Τούρκου επενδυτή, υπάρχουν τουλάχιστον 7 ακόμη εταιρίες που θέλουν να εξαγοράσουν τις μετοχές του Bertone.

[Πηγή: Repubblica (1), (2)]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Ε.Ε. θα πρέπει να επιβάλει δασμούς 50% στα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η υπόθεση της επιβολής δασμών ως τροχοπέδη στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν είναι απλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τα πορίσματα μελέτης,...

Οι Κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα ηλεκτρικά τους μοντέλα έως και 3 φορές πιο ακριβά στο εξωτερικό

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολιτικοί έχουν σημάνει συναγερμό ότι οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες τους θα μπορούσαν να καταστραφούν από ένα κύμα φθηνών κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ωστόσο,...