Mallya: Ο κανόνας του budget cap έπρεπε να έχει εφαρμοστεί ήδη

Σχετικά άρθρα

Mallya Vijay 2014

Βάση των νέων κανονισμών, από το 2015 και μετά θα υπάρχει ανώτατο όριο στα έξοδα της κάθε ομάδας που συμμετέχει στην Formula 1. Μέχρι στιγμής φυσικά, η FIA δεν έχει αναφέρει ακόμα τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του νέου αυτού κανόνα, οι λεπτομέρειες του οποίου θα συζητηθούν εντός του 2014.

Κάποιοι έχουν ήδη δηλώσει τις αμφιβολίες τους, για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα τέτοιο σύστημα, όπως ο Martin Whitmarsh, αλλά κάποιοι καλωσορίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια μείωσης κόστους. Ο Vijey Mallya, ο οποίος ανήκει στη δεύτερη κατηγορία ανθρώπων δήλωσε:

Είναι μια πολύ καλή είδηση. Έπρεπε να έχει ήδη εφαρμοστεί από καιρό, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι για να την πραγματοποιήσουμε.

Τι γίνεται όμως αν δεν δουλέψουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί; Ο ιδιοκτήτης της Force India έχει την απάντηση για όλα, αφήνοντας να εννοηθεί πώς ήταν οι ίδιες οι ομάδες, αυτές που πρότειναν την εφαρμογή του μελλοντικού κανόνα.

Αν κάποιος θέλει να κλέψει, ας το κάνει. Αλλά δεν νομίζω πως είναι αυτή η λογική των ιδιοκτητών των ομάδων που θα υπογράψουν την συμφωνία. Από την στιγμή που θα μπουν υπογραφές περιμένω τους πάντες να τηρήσουν τους κανόνες. Είμαι σίγουρος πως η αυτοδιοίκηση του καθενός, είναι καλύτερος τρόπος ελέγχου από οποιαδήποτε ελεγκτική επιτροπή.

Όταν όμως ρωτήθηκε αν πρέπει να είναι οι ομάδες αυτές που θα ελέγχουν την εφαρμογή του κανόνα και όχι η FIA, ο Ινδός μεγιστάνας και πολιτικός απάντησε πως τα προβλήματα είναι αλλού και όχι στο αν είναι ελεγκτής ο ένας εκ των δύο ή και οι δύο μαζί.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...