Mercedes: Κάναμε την W04 υπερβολικά ήπια με τα ελαστικά μέσα στη χρονιά

Σχετικά άρθρα

Mercedes GP

Τα ελαστικά απασχόλησαν αρκετά φέτος τον κόσμο τής Formula 1, με την Pirelli ν’ αναγκάζεται να κάνει αλλαγές μέσα στη σεζόν, μετά από παράπονα των ομάδων, αλλά κυρίως μετά από τα 4 κλαταρίσματα που είχαμε στο Βρετανικό Grand Prix. Οι ομάδες αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν σε αυτές τις αλλαγές, και η Red Bull τα κατάφερε καλύτερα απ’ όλους, καθώς νίκησε και στους 9 αγώνες μετά από την καλοκαιρινή διακοπή.

Η Ουγγαρία ήταν ο αγώνας που είχαμε την τελευταία αλλαγή ελαστικών, με τον Lewis Hamilton να κερδίζει άνετα τον αγώνα, κάνοντας εξαιρετική διαχείριση ελαστικών, και σχεδόν όλοι πιστέψαμε ότι η Mercedes θα μπορέσει να πετύχει ακόμα περισσότερες νίκες στη συνέχεια, κάτι που, όμως, δεν έγινε.

Σύμφωνα με τον Toto Wolff, Εκτελεστικό Διευθυντή τής γερμανικής ομάδας, αυτό που τους έπληξε ήταν ότι έκαναν μέσα στη σεζόν την W04 πιο ήπια με τα ελαστικά απ’ ό,τι θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να παίρνουν την απόδοση που ήθελαν από αυτά.

Κοιτώντας πίσω, πάντα έχεις την τάση να υπερ-απλουστεύεσαι. Είχαμε κάποιες στιγμές στο πρώτο μισό τής σεζόν, είχαμε έναν πάρα πολύ δύσκολο αγώνα στο Μπαχρέιν, έναν δύσκολο δύσκολο αγώνα στη Βαρκελώνη, έναν απαίσιο αγώνα στο Nürburgring που χάσαμε θέσεις.

Αλλά, εκεί που κάναμε λάθος ήταν μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές, με την εισαγωγή των νέων ελαστικών. Από ένα μονοθέσιο που ήταν πολύ επιθετικό με τα πίσω ελαστικά, κάναμε ό,τι έπρεπε για να διαχειριστούμε τα πίσω, έτσι, με τα νέα ελαστικά, πιθανόν να το παρακάναμε.

Το μονοθέσιό μας είχε σχεδόν το φαινόμενο που είχε και η Lotus: ήταν πολύ ήπιο για τα ελαστικά, δεν μπορούσαμε να τα ενεργοποιήσουμε, δεν μπορούσαμε να τα ζεστάνουμε με τον σωστό τρόπο. Αυτό συμβαίνει ότι πρέπει να συνδέσεις κάποια πράγματα στη βελτίωση και πρέπει να τα βλέπεις. Είναι μια δύσκολη διαδικασία και πρέπει να βελτιωθούμε.

Ο Αυστριακός αναγνώρισε τις ικανότητες της Red Bull στη βελτίωση εντός τής σεζόν, ενώ παραδέχτηκε ότι δεν ήταν μόνο τα ελαστικά που έκαναν τους Πρωταθλητές να μην έχουν αντίπαλο στους τελευταίους 9 αγώνες.

Πήραν μόνο ευφυείς αποφάσεις. Τα νέα ελαστικά ήρθαν με τον τρόπο που κέρδισαν το πρωτάθλημα: ήξεραν τα ελαστικά πολύ καλά, πήραν τον σωστό δρόμο και τη σωστή απόφαση. Εάν μια ομάδα είναι τόσο πλήρης όσο η Red Bull, απλά το κάνεις.

[Πηγή: AutoSport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα