Ο Nico Rosberg…τα χρειάστηκε στις δοκιμές των ελαστικών του 2014

Σχετικά άρθρα

1520711_10152152022704874_143377518_n

Σήμερα, τελευταία μέρα διεξαγωγής των δοκιμών ελαστικών της Pirelli, στην πίστα του Bahrain, ο Nico Rosberg είχε ένα απρόοπτο γεγονός και καθόλου ευχάριστο όπως ο ίδιος δήλωσε μετά από αυτό.

Ο Γερμανός τα χρειάστηκε, αφού είχε κλατάρισμα την ώρα που το μονοθέσιο του εκινείτο με 320 χλμ/ώρα, ναι σωστά διάβασες με 320 χλμ/ώρα!!!!.

Ο Nico Rosberg έγραψε για το ατύχημά του στο twitter:

Έχασα τον έλεγχο του μονοθεσίου μου ενώ πήγαινα με 320 χλμ/ώρα στην ευθεία της πίστας του Μπαχρέιν, επειδή είχα κλατάρισμα. Χάρη σε αυτό θα πρέπει να πάρω χαρτί τουαλέτας τώρα 

Η απάντηση της εταιρίας κατασκευής ελαστικών ήρθε λίγες ώρες αργότερα αναφέροντας πως η συγκεκριμένη γόμα δεν θα ξαναχρησιμοποιηθεί.

Η δοκιμές ελαστικών στο Bahrain γίνονται με πειραματικά ελαστικά τα οποία είναι καινοτόμα στον τρόπο κατασκευής και σύστασής τους, με σκοπό την εξέλιξη των καταλληλότερων ελαστικών για την νέα σεζόν.

Σήμερα το πρωί η Mercedes του Nico Rosberg φορούσε ένα από αυτά τα ελαστικά, το οποίο είχε δοκιμαστεί μόνο στο εργαστήριο και το οποίο δεν θα ξαναχρησιμοποιηθεί. Η ασφάλεια των ελαστικών που θα χρησιμοποιηθούν στο πρωτάθλημα είναι αδιαμφισβήτητη.

Το ατύχημα του Nico Rosberg είναι υπό διερεύνηση και τα αποτελέσματα θα δοθούν στην FIA και τις ομάδες.

Για να υπενθυμίσουμε στις δοκιμές αυτές πήραν μέρος 4 ομάδες μόνο η Mercedes, η Toro Rosso, η Red Bull και η Ferrari.

Η πίστα του Bahrain θα είναι αυτή που θα φιλοξενήσει 2 από τα 3 τετραήμερα δοκιμών εν όψη 2014, στις 19 με 22 Φεβρουαρίου και 27 Φεβρουαρίου με 2 Μαρτίου του 2014

[Πηγή: Twitter, Pirelli]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

PIRELLI: MERCEDES FITTED WITH PROTOTYPE TYRESWHICH WILL NOT BE PROPOSED AGAIN

2014 DEVELOPMENT GOING ACCORDING TO PLAN

Milan, 19 December 2013 – The tyre tests in Barhain regarded a number of prototypes, which were completely innovative in terms of structure and compounds, with the aim of developing the most suitable solutions for the next season.

This morning Nico Rosberg’s Mercedes was fitted with one of these prototypes, a tyre which had only been tested in the laboratory and which will not be proposed again.

Thus, the safety of the tyres which will be supplied for the next Championship is not in question.

The accident which happened to Rosberg’s car is being investigated and the findings will be communicated to the FIA and the teams.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...