Montezemolo: Η Formula 1 απομακρύνεται από τον κόσμο

Σχετικά άρθρα

Montezemolo

Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν απομακρυνθεί από τη Formula 1. Ο λόγος γι’ αυτό δεν είναι μόνο η Red Bull Racing και ο Sebastian Vettel, αλλά γιατί η FIA, με τους κανονισμούς της, έχει δώσει ένα διαφορετικό πρόσωπο στο άθλημα, το οποίο δεν αρέσει στους περισσότερους από εμάς. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία, όμως, έχει δείξει ότι δεν ενδιαφέρεται από την απομάκρυνση του κόσμου, και οι δηλώσεις του Jean Todt δείχνουν ότι δεν καταλαβαίνουν την αντίδραση των οπαδών στην ιδέα των διπλών βαθμών.

Ο Πρόεδρος της Ferrari, όμως, Luca di Montezemolo ενδιαφέρεται περισσότερο για τους φίλους του αθλήματος απ’ ό,τι ο Todt, και λέει ότι η Formula 1 απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τους φιλάθλους, κάτι που θα πρέπει φυσικά να σταματήσει να γίνεται, αλλά και ν’ αντιστραφεί το φαινόμενο.

Κουράστηκα να πηγαίνω σε αγώνες που δεν υπάρχει κόσμος. Τι είδους σχέση έχουμε με τον κόσμο; Για κάποια χρόνια, μιλούσαμε για τεχνολογία και πού μπορεί να βελτιωθεί το θέαμα, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι νέοι αγαπούν λιγότερο στη Formula 1 και τα μονοθέσια.

Ένας από τους λόγους -όχι ο μοναδικός- είναι ότι οι αγώνες έχουν γίνει πολύ δύσκολο στο να τους ακολουθήσεις. Πρέπει να δουλέψουμε με τα Μέσα, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τον Τύπο και το Internet για να καταλάβουν τον σωστό τρόπο.

Ο Ιταλός πιστεύει ότι, όταν ο Bernie Ecclestone, αποχωρήσει από τη Formula 1, δε θα πρέπει να υπάρξει μόνο ένα άτομο για να τον αντικαταστήσει, αλλά μια ομάδα ανθρώπων που θα κάνει αυτό που κάνει ο Ecclestone.

Νομίζω ότι μετά από τον Bernie, ο οποίος είναι μοναδικός, θα πρέπει να προσεγγιστεί μια διαφορετική διακυβέρνηση για το άθλημα. Ο Bernie είναι Bernie, με πολλά θετικά και αρνητικά, όπως όλοι μας. Ελπίζω γι’ αυτόν να μπορεί να μείνει για πολύ καιρό ακόμα.

Πρέπει να συζητήσουμε το συγκεκριμένο θέμα, διότι είναι η δουλειά μας. Δεν είναι το θέμα ότι, μετά από τον Bernie, θα βάλουμε έναν Rob, έναν Jon ή έναν Mario· το θέμα είναι πώς θα το προσεγγίσουμε. Θα πρέπει να κοιτάξουμε τα εμπορικά προβλήματα, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και πού θ’ αγωνιστούμε.

Πρέπει να δημιουργήσουμε μια ομάδα διακυβέρνησης, όπου θα έχουμε έναν CEO κι έναν υπεύθυνο για τα μηχανοκίνητα αθλήματα, αλλά μηχανοκίνητος αθλητισμός δεν είναι οι κανονισμοί, αλλά πολλές διαφορετικές φωνές.

[Πηγή: ESPN F1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...