Todt: Οι διπλοί βαθμοί δεν είναι κάτι τρομερό

Σχετικά άρθρα

Jean Todt

Το ότι η FIA προσπαθεί ν’ αλλάξει πρόσωπο στη Formula 1 τα τελευταία χρόνια, είναι γνωστό, αλλά ο νέος κανονισμός με τους διπλούς βαθμούς για το τελευταίο Grand Prix τού 2014 ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία, όπως κάνει σχεδόν πάντα, πήρε μια απόφαση και απλά ανακοίνωσε στις ομάδες το νέο μέτρο, χωρίς να ρωτήσει κανέναν γι’ αυτό. Μόνο που η ιδέα των διπλών βαθμών είναι ίσως ό,τι πιο ηλίθιο έχω, προσωπικά, διαβάσει, και σίγουρα δεν είναι μέτρο για να αποκτήσει ενδιαφέρον το πρωτάθλημα, όπως λέει η FIA.

Δεν υπήρχε κάποια επίσημη απάντηση για τις τεράστιες αντιδράσεις που υπήρξαν, μέχρι που ρωτήθηκε ο Jean Todt γι’ αυτό, με τον Πρόεδρο της FIA να λέει ότι δεν η αλλαγή αυτή δεν είναι τόσο μεγάλη όσο φαίνεται!

Πολλά έχουν ειπωθεί για το νέο σύστημα με τους βαθμούς, αλλά πραγματικά δεν είναι μια μεγάλη αλλαγή. Πιστεύω ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να μιλάμε για τη μείωση του κόστους στη Formula 1. Θα εξοικονομούμε το 40% των καυσίμων εξαιτίας των νέων κινητήρων. Ένα νέο σύστημα βαθμολόγησης είναι μια μικρή αλλαγή στους κανονισμούς και τίποτα περισσότερο, έτσι δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος μιλά γι’ αυτή τη μικρή αλλαγή στους κανονισμούς.

Τι να σχολιάσω για κάποιον που παρουσιάζει την εξοικονόμηση στα καύσιμα ως κατόρθωμα και σημαντική αλλαγή για τη Formula 1;! Για ένα άτομο που αναρωτιέται γιατί ο κόσμος βρίζει τη FIA, αντί να αναρωτηθεί μήπως αυτός και τα “λαμπρά μυαλά” εκεί στην Ομοσπονδία δεν κάνουν κάτι σωστά; Ειλικρινά, η FIA συνεχίζει να κάνει ό,τι θέλει, δίχως να ρωτάει κανέναν και δίχως να σκεφτεί γιατί ο κόσμος σταματά να παρακολουθεί Formula 1· αυτό δε συμβαίνει μόνο λόγω του Sebastian Vettel.

Οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν κάτι γι’ αυτό: να ορθώσουν το ανάστημά τους και να σταματήσουν τις ηλίθιες αλλαγές στο άθλημα, που επιβάλει η FIA προσπαθώντας ν’ αυξήσει το ενδιαφέρον, όταν αυτοί οι ίδιοι με τις αποφάσεις τους έχουν μειώσει το θέαμα! Οι ίδιες οι ομάδες δηλώνουν ανοιχτά ότι η FIA θα πρέπει ν’ αλλάξει πορεία πλεύσης, αλλά το αφτάκι τους δεν ιδρώνει, όπως επιβεβαιώνουν και οι παραπάνω δηλώσεις…

[Πηγή: AS]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα