Θέλει 5άδα η Force India το 2014

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - United States Grand Prix - Race Day - Austin, USA

Σ’ έναν μήνα, ξεκινούν οι πρώτες χειμερινές δοκιμές, στις 28 Ιανουαρίου, στη Χερέθ, και οι ομάδες ετοιμάζουν τα νέα τους μονοθέσια, δίχως να γνωρίζουν τόσο γρήγορα ή ανταγωνιστικά θα είναι, ειδικά σε μια σεζόν που οι αλλαγές στους κανονισμούς θα είναι τεράστιες. Αυτό δίνει ελπίδα ακόμα και σε ομάδες που δεν είναι κορυφαίες να παρουσιαστούν βελτιωμένοι το 2014, και μία εξ αυτών είναι η Force India.

Η ινδική ομάδα ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 6η θέση τής βαθμολογίας, πίσω από την 5η McLaren, αλλά ελπίζει ότι η VJM07 θα είναι ένα πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο που θα τους επιτρέψει να τερματίσουν μπροστά από τις κορυφαίες Red Bull, Mercedes, Ferrari, Lotus και McLaren, σύμφωνα με τον αναπληρωτή επί κεφαλής τής ομάδας, Bob Fernley.

Πρέπει να είμαστε ακόμα πιο ψηλά την επόμενη χρονιά. Αν έχουμε πάρει τη σωστή απόφαση για σύστημα μετάδοσης -κάτι που δε θα μάθουμε μέχρι να τρέξουμε-, θα πρέπει να στοχεύουμε το βάθρο ή τουλάχιστον την 5η θέση. Ήμασταν οι πρώτοι που υπογράψαμε με τη Mercedes, τον Μάρτιο, και μάλλον είμαστε από τις πρώτες ομάδες που στράφηκαν στο 2014, έτσι είμαστε πολύ αισιόδοξοι.

Η σημαντικότερη και ίσως η πιο καθοριστική για τη συνολική απόδοση του μονοθεσίου αλλαγή είναι οι turbo V6 κινητήρες, και ο Fernley πιστεύει ότι οι νέες μονάδες θα είναι πιο σημαντικές απ’ ό,τι η αεροδυναμική τού αυτοκινήτου.

Η μεγαλύτερη διαφοροποίηση θα είναι οι νέες μονάδες, επομένως χρειάζεσαι ένα ποιοτικό σασί, αλλά δε νομίζω ότι η αεροδυναμική θα είναι κρίσιμη όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια. Αυτό θ’ αλλάξει όσο περνάει ο καιρός, αλλά, στο πρώτο μισό ή σε όλη τη σεζόν, όλα θα σχετίζονται με τον κινητήρα.

Υπάρχουν τόσες μεταβλητές, όπως η αξιοπιστίας, το ERS και το σύστημα ροής καυσίμου. Κάποιος θα το κάνει σωστά, κάποιος θα το κάνει λάθος και αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι σε ποιο στρατόπεδο βρισκόμαστε. Εάν είμαστε στο στρατόπεδο που θα το κάνει σωστά, τότε είμαστε στον σωστό δρόμο.

Το 2014, η Force India θα έχει ένα νέο οδηγικό δίδυμο, αποτελούμενο από τους Nico Hulkenberg και Sergio Perez, ελπίζοντας να μπορέσουν να βγάλουν ένα πολύ μεγάλο μέρος τής ταχύτητας που θα έχει η VJM07 στην πίστα, ειδικά όταν έχουν δει τον Hulk να κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις.

[Πηγή: AutoSport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr