Ο επικεφαλής της Caterham φοβάται για πρωτάθληματα 2 ταχυτήτων στη Formula 1

Σχετικά άρθρα

Cyril Abiteboul

Ο Cyril Abiteboul εξέφρασε την ανησυχία που απασχολεί εδώ και καιρό μερίδα ειδικών και φίλων της Formula 1. Με τις αλλαγές στους κανονισμούς να είναι μεγάλες, τα όρια στο κόστος λειτουργίας των ομάδων να μην έχουν αποφασιστεί ακόμη, τους μεγάλους κατασκευαστές να επιστρέφουν (βλέπε Honda) και τους περιορισμούς στην εξέλιξη να γίνονται λιγότεροι, υπάρχει ο κίνδυνος τα επόμενα χρόνια να μεγαλώσει η ψαλίδα μεταξύ κατασκευαστριών ομάδων και των υπολοίπων, οδηγώντας τη Formula 1 σε πρωταθλήματα 2 ή και 3ων ταχυτήτων.

Παραδείγματα μας έρχονται πολλά, από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, όταν ζευγάρια των McLaren, Williams, Ferrari και Renault (πιο πρόσφατα) μονοπωλούσαν τις νίκες, σε αντίθεση με τα τελευταία χρόνια, όπου περισσότερες από δυο ομάδες μπορούσαν να κερδίσουν grand prix στα ίσια, αλλά και πολλές από το μέσο του grid να παλέψουν για βάθρα και διακρίσεις, χωρίς να έχουν δεσμούς με κάποια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία.

Νομίζω ότι υπάρχει μια μικρή ευκαιρία για εμάς, ώστε να βρεθούμε στο μέσο του grid, αλλά όχι για κάτι παραπάνω από αυτό. Υπάρχει μια επαναφορά, αλλά το μέσο του grid θα είναι αρκετά μακριά από τις κορυφαίες ομάδες, βλέποντας το μέγεθος των πόρων που κάποιες ομάδες είναι ικανές να διαθέσουν.

Το άλλο πράγμα, είναι ότι από το 2015 θα υπάρχουν τέσσερις παίκτες. Η Ferrari, η Red Bull με τη Renault, η Mercedes και η Honda, που έχουν την υποχρέωση να πετύχουν. Θα πρέπει να δικαιολογήσουν το ύψος των δαπανών που αυτή τη στιγμή κάνουν και η υποχρέωση αυτή, για επιτυχίες, πρόκειται να δημιουργήσει μια μεγάλη κούρσα “ξοδέματος” μεταξύ τους.

Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο κίνδυνο για τη Formula 1. Δηλαδή, το ότι θα είναι εκείνοι οι τέσσερις (μπροστά) και εμείς οι υπόλοιποι πιο πίσω.

Το αν θα γίνει τελικά κάτι τέτοιο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αποφάσεις που θα παρθούν γύρω από τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας των ομάδων. Εσύ, θα ήθελες να παρακολουθείς μια Formula 1 σε στυλ Moto GP,με 3 ξεκάθαρες βαθμίδες σε ό,τι αφορά την δυναμική των ομάδων, λιγότερους περιορισμούς και 2-3 συνδυασμούς να παλεύουν για τις νίκες;

[Πηγή: Autosport | Photo Copyrights: Caterham F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα