Ατύχημα Schumacher: Εκτός πίστας βρισκόταν ο Γερμάνος. Οι αρχές δεν μπορούν να υπολογίσουν την ταχύτητά του.

Σχετικά άρθρα

Michael-Schumacher-2970342

Πριν λίγα λεπτά τελείωσε η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου των Γαλλικών αρχών, γύρω από τα αίτια του ατυχήματος του Michael Schumacher. Δυστυχώς, όμως, τα ευρήματα δεν απάντησαν στις απορίες μας.

Τα δυο βασικά σημεία, στα οποία αξίζει να σταθούμε, είναι το γεγονός πως ο Γερμανός πολυ-πρωταθλητής της Formula 1, βρισκόταν εκτός πίστας όταν χτύπησε το βράχο και πως προσπαθούσε να ελαττώσει την ταχύτητά του, η οποία όμως δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Οι ερευνητές, λοιπόν, ανακοίνωσαν τα εξής:

Όσον αφορά την ίδια την έρευνα, είναι σε καλό δρόμο. Είχαμε μια σειρά από ακροάσεις από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που βρέθηκαν επί τόπου, τους ανθρώπους που ενοικιάζουν τα skiis και μάρτυρες. Είχαμε κάποια ανάλυση των skiis και του κράνους. Εξετάσαμε επίσης την ταινία από την κάμερα που βρισκόταν στο κεφάλι του κ. Σουμάχερ.

Ο κ. Schumacher κατέβαινε την πίστα μέχρι που έφτασε μια διασταύρωση. Ακολούθησε την πίστα προς την αριστερή πλευρά, όπου και βρέθηκε εκτός αυτής.

Προφανώς είναι ένας πολύ καλός σκιέρ. Σε ένα σημείο τα skiis του χτύπησαν ένα βράχο και έπεσε προς τα εμπρός. Χτύπησε το κεφάλι του περίπου τρία μέτρα πιο κάτω. Ο κ. Schumacher βρέθηκε στο έδαφος, εννέα μέτρα από την άκρη της πίστας.

Προχωρήσαμε στην εξέταση της ταινίας. Η συγκεκριμένη ταινία ήταν εξαιρετικά ευανάγνωστη και επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είχαμε στα χέρια μας. Εμείς, επωφελούμενοι από την ταινία, θα αναδημιουργήσουμε την κατάσταση και θα μάθουμε τη διαδρομή που ακολούθησε ο κ. Schumacher. Η ταινία θα εξεταστεί και από τεχνικό.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις από τον τύπο, με αρχική τον προσδιορισμό της ταχύτητας του Schumacher τη στιγμή του ατυχήματος, με τους ερευνητές να απαντούν:

Είναι δύσκολο να αξιολογήσουμε την ταχύτητα. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην έρευνα (εννοεί τους ειδικούς στο σκι) είναι μάλλον καλύτερο να μας πουν πώς μπορούμε να υπολογίσουμε την ταχύτητα.

Ο κ. Schumacher ακολούθησε την αριστερή πλευρά της πίστας, όπου το έδαφος είχε μεγαλύτερη κλίση. Λόγω της κλίσης, προσπάθησε να μειώσει την ταχύτητά του, αλλά υπήρχαν κάποιες στροφές. Εμείς δεν μπορούμε να υπολογίσουμε την ταχύτητα του σε χιλιόμετρα ανά ώρα. Έχουμε την ταινία, θα πάμε να την μελετήσουμε με τους εμπειρογνώμονες και αν χρειαστεί, θα είμαστε σε θέση να πούμε ποια ήταν η ταχύτητα.

Η ταχύτητα δεν είναι μια σημαντική πτυχή για εμάς.

Όσο για τις φήμες που ακούστηκαν τις τελευταίες ώρες και αφορούσαν ελλειπή σήμανση της πίστας:

Η σήμανση ήταν σύμφωνη με τους κανονισμούς.

Άλλη μια σημαντική ερώτηση, ήταν γύρω από την 5-ήμερη καθυστέρηση της παράδοσης της κάμερας στις αρχές:

Η κάμερα είχε κρατηθεί από την οικογένεια, λόγω του ότι ενδιαφερόμασταν περισσότερο για τα ιατρικά θέματα. Η κάμερα έφτασε αργότερα και η κα. Schumacher ήταν εξαιρετικά συνεργάσιμη.

Το βίντεο από την κάμερα θα εξεταστεί περαιτέρω τις επόμενες εβδομάδες, όπως και το κράνος αλλά και τα skiis του Michael Schumacher. Έως τώρα, δεν προκύπτει τίποτε το μεμπτό σε σχέση με τη σήμανση της πίστας ή τον εξοπλισμού του Schumacher.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...