Στα 200$ εκατομμύρια το budget cap. Χρηματική αμοιβή σε όποιον παρουσιάσει στοιχεία πως οι ομάδες το ξεπερνούν

Σχετικά άρθρα

FIA-presents-important-step-with-F1-teams-for-secure-future

Μετά από τη συνέλευση του F1 Strategy Group στο Παρίσι, στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, πάρθηκε η απόφαση για το όριο των χρημάτων που θα μπορεί η κάθε ομάδα να ξοδεύει από το 2015 και έπειτα. Αυτός ο κανονισμός προσπαθεί να διαφυλάξει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του σπορ, αλλά και να το κρατήσει ανταγωνιστικό, μικραίνοντας την ψαλίδα μεταξύ πλούσιων και φτωχότερων ομάδων.

Οι λεπτομέρειες αναμένεται να αποφασιστούν το ερχόμενο καλοκαίρι σε νέα συνέλευση, όπως και το ακριβές budget cap. Όμως ο Bernie Ecclestone πρόδωσε το πιο θα είναι αυτό, σε πρόσφατη συνέντευξή του:

Έχουμε εγκρίνει το budget cap. Πρόκειται να συμβεί. Όλοι συμφώνησαν στα 200 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό που δεν έχει συμφωνηθεί, είναι το τι θα περιλαμβάνεται στα 200 εκατομμύρια δολάρια. Αν δεν περιλαμβάνει τα πάντα, είμαι βέβαιος ότι οι άνθρωποι θα βρουν τρόπους να κινηθούν πάνω από αυτό. Πρόκειται να είναι δύσκολο.

Η εποπτεία του όλου εγχειρήματος πρόκειται να είναι το δυσκολότερο κομμάτι στην εφαρμογή του κανονισμού αυτού. Μάλιστα ο πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, έχει εκφράσει ανοιχτά τις αμφιβολίες του γύρω από το budget cap, αλλά και για τους ανθρώπους που θα αποφασίσουν για τις λεπτομέρειές του. Ο Ecclestone, όμως, έχει και γι’ αυτό μια ιδέα. Την αμοιβή σε οποιονδήποτε πληροφοριοδότη, ανεξάρτητα από το αν εργάζεται στη Formula 1 ή όχι, παρουσιάσει στοιχεία για παρανομία ομάδας.

Bernie Ecclestone

Το σχέδιο που εξετάζεται είναι να δώσουμε 1.000.000 € για κάθε πληροφοριοδότη, του οποίου τα στοιχεία θα αποδεικνύεται ότι είναι σωστά. Στη συνέχεια, θα πούμε στην ομάδα ότι τον επόμενο χρόνο θα χάσει τρεις βαθμούς που θα έχει σκοράρει. Έπειτα θα δούμε αν θέλουν να κλέψουν ξανά.

Μέχρι το καλοκαίρι και τις τελικές αποφάσεις γύρω από το budget cap, υπάρχει πολύς καιρός. Αλλά βρε Bernie, πραγματικά πιστεύεις ότι η αφαίρεση τριών βαθμών είναι αρκετή τιμωρία για κάποια ομάδα; Τα τελευταία χρόνια 10 χρόνια δεν έχει κριθεί πρωτάθλημα στους 3 πόντους… Επίσης, μια ομάδα που θα ξεπεράσει το όριο κατά 1 εκατομμύριο δολάρια και μια που θα το ξεπεράσει κατά 100 εκατομμύρια θα δεχθούν την ίδια ποινή; Μερικά απλά ερωτήματα που περιμένουμε να απαντηθούν.

[Πηγή: Daily Express]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα